The Hague Road Runners

The Royal Ten

The Royal Ten is het gezelligste hardloopevenement van Den Haag en wordt ieder jaar georganiseerd door The Hague Road Runners (HRR). Deelnemers kunnen kiezen voor de 10 km, de 5 km, RaceRunning (para-atletiek, 1 km) en de Kidsrun (1,5 km).

De HRR is als eerste hardloopvereniging van Den Haag gestart met het organiseren van hardloopwedstrijden. De vereniging heeft in het verleden de Babylonloop, The Hague Ten Miles en de Fit Ten Miles georganiseerd. Toen de sponsor van de Fit Ten Miles stopte, bleven er nog twee wedstrijden over. Uiteindelijk bleek de organisatie van twee hardloopevenementen een te grote impact op de vereniging te hebben, dus werd besloten deze samen te voegen tot één loop: The Royal Ten.

The Royal Ten wordt georganiseerd door en voor hardlopers en is een van de weinige hardloopwedstrijden die door verenigingen nog helemaal zelf wordt georganiseerd. Daardoor is het een uniek hardloopevenement.

Het bestuur van The Royal Ten bestaat uit enthousiaste sporters die zich, samen met de vele vrijwilligers, ieder jaar weer voor de volle 100 procent inzetten. De leden van The Hague Road Runners weten als geen ander hoe het eraan toe gaat bij hardloopwedstrijden en waar aan gedacht moet worden om alles op rolletjes te laten lopen. Veiligheid en gezondheid zijn daarbij de speerpunten.

Voormalig organisator en een van de grondleggers van The Royal Ten, Rob Krahmer, vertelt wat het succes is van The Royal Ten: “Het is minder massaal dan de CPC en echt een familie-evenement. Je kan er met je kindertjes, opa’s en oma’s naartoe. De CPC is een hele grote loop, dan is het aankomen, starten, lopen, finish, medaille halen en wegwezen. Bij ons is het gezelliger en warmer.”

In 2023 viert The Royal Ten zijn jubileum, want dan bestaat de loop 25 jaar.

The Royal Ten is onderdeel van HRR, maar heeft zijn eigen bestuur en zijn eigen website.