Hague Road Runners

Meijendelloop

De Meijendelloop is misschien wel de mooiste loop van Nederland. Het is een ware klassieker.

De eerste editie in het duingebied Meijendel vond plaats in 2008 en was gelijk een succes. Grondleggers Fred en Kees maakten samen met de vrijwilligers, Dunea en Run2Day er een klassiek hardloopevenement van.

Sinds 2022 ligt de organisatie in handen van The Hague Road Runners. Daar zijn we zeer trots op. In 2023 organiseren we de 13e editie.

Wat maakt de Meijendelloop nou zo mooi? Super vroeg uit de veren op de laatste zaterdag van november. Start & Finish naast de Tapuit. De magie van de Paardenstal waar je je kunt omkleden. Bij het startschot om 8:00 uur is het bijna licht. 25 kilometer door Meijendel. Alsmaar op en neer over het Schelpenpad. Lopen voor een goed doel in Afrika. En verhalen delen in Boerderij Meyendel onder het genot van appelgebak.

Alle finishers krijgen bovendien ter herinnering een hardloopshirt. Ieder jaar wordt er een andere kleur gekozen. Wat zal de kleur in 2023 zijn…?

Jaarlijks mogen er maximaal 400 deelnemers meedoen. De inschrijving start om 12:00 uur en is (meestal) op de tweede zaterdag van oktober (via www.inschrijven.nl). Al binnen een dag zijn alle startnummers vergeven.

De organisatie is in handen van Tim Baas en Bart Dankloff. Samen met Dunea en vele vrijwiligers maken we er een prachtige hardloopochtend van. De blije gezichten van deelnemers en toeschouwers geeft absoluut voldoening.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.meijendelloop.nl Daar vind je onder meer de uitslagen van alle edities. Houd verder onze berichten op Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Klik hier voor het parcours

Wil je graag contact met ons op nemen? Stuur dan een e-mail naar info@meijendelloop.nl.