vlnr Marcel, Ewout, Hellen, Gijsbert, Jos en Paul

Op 2 april 1984 werd deze vereniging geboren met als ouders een stel fanatieke hardlopers. Na 2 april 1984 zouden nog bijna 100 huidige leden het levenslicht zien, maar daar heeft de vereniging dan weer niets mee te maken. Er werd in die periode, zoals de oprichter Keath Deathridge waarschijnlijk gezegd zou hebben, ‘forceful’ getraind met zeer snelle tijden als gevolg. Er gaan verhalen, dat tijden van 1 uur 30 op de halve marathon eerder regel dan uitzondering waren. Menig Road Runner liep in die tijd een marathon onder de 3 uur! Toch kenmerkte de vereniging zich meteen ook als gezellige vereniging. In juli van datzelfde jaar werd editie 1 van de Hot Road Review gedrukt. Ontzettend leuk om die allereerste exemplaren eens door te bladeren. In de jaren daarna zijn er nog 153 edities uitgegeven en deze Hot Road Reviews geven een mooi beeld hoe het hardlopen en het verenigingsleven zich heeft ontwikkeld. Nieuwsgierig? Kijk eens in het archief om leuke herinneringen op te halen!
Tot 2 jaar geleden werd door een enthousiast team elke 3 of 4 maanden een clubblad gemaakt. Diverse onderwerpen kwamen aan bod en het liet op een leuke manier zien welke cultuur te vinden was binnen en zelfs buiten de vereniging. Twee jaar geleden is er een soort tijdperk afgesloten.

In het jaar dat we als vereniging ons 7e lustrum vieren, ervaren we ook een wedergeboorte, een renaissance. Bij het woord renaissance denken we toch sneller aan cultuur. Een nieuw tijdperk dient zich aan. We kunnen weer laten zien welke cultuur te vinden is bij The Hague Road Runners. Het grote verschil is wel dat we de digitale weg zijn ingeslagen. Sommigen zullen het jammer vinden. Het had namelijk wel iets, zo’n papieren versie, maar we moeten met de tijd meegaan en ook dat is weer cultuur. We hopen je te kunnen overtuigen, dat ons nieuwe clubblad doorgaat waar we 2 jaar geleden zijn gestopt. We zullen je in dit online magazine zo’n 6x per jaar berichten over de lopende zaken binnen de vereniging. (Niet ál het nieuws zal daarin kunnen worden meegenomen: kijk daarom ook regelmatig op onze website en sociale media!) We willen je ook deel laten uitmaken van de avonturen, interesses en prestaties van alle leden. De inhoud van het clubblad zal kleur krijgen wanneer jij je wereld deelt met anderen. Dat kunnen loopprestaties zijn, maar soms is het veel leuker om je andere gezicht eens te laten zien. Neem ons mee in je reisavonturen, je hobby, je bijzondere werkervaringen of schrijf gewoon een mooi verhaal! Zo leren we elkaar kennen en wordt de vereniging alleen maar rijker!

Samen moeten we het doen en zoals Alexandre Dumas het ooit beschreef in zijn roman ‘De drie musketiers’: Eén voor allen en allen voor één! Toch blijft het vreemd, want lopen moet je uiteindelijk toch zelf doen.
Weer een stukje cultuur…..

Veel leesplezier en met sportieve groet,
Marcel Kamsteeg
Voorzitter