Hague Road Runners

Virtuele Royal Ten: lekker flexibel

Aart Aarden, Mariëlle Antvelink en Gerard van Maanen, alle drie uit de groep van Ed Reinicke, doen de virtuele Royal Ten elk op hun eigen manier. Aart maakte er een Royal Trail van, Mariëlle weet nog niet waar ze ’m gaat lopen en voor Gerard wordt het de 5 km. Lekker flexibel!


Aart Aarden

Aart Aarden: “Royal Ten werd Royal Trail”
Ik liep de 10 km Royal Ten voor de eerste keer, tijdens mijn Royal Ten van 2008 moest ik namelijk stoppen door een blessure. De daaropvolgende jaren was ik vrijwilliger tijdens The Royal Ten.
Ik heb de loop op Hemelvaartsdag gedaan. Ik heb mijn eigen parcours uitgestippeld en maakte er een trailloop van. Het is tenslotte een unieke kans om in alle opzichten je eigen wedstrijd te organiseren en te lopen.
Omdat ik koos voor een trailrunning-versie was de 10 km Royal Ten best een fysieke belasting. Maar het was een zonnige dag, de tijd vond ik van ondergeschikt belang en ik heb heerlijk kunnen genieten van de prachtige natuur. Ik vond de virtuele Royal Ten dan ook een leuke ervaring en misschien leuk om ook een keer The Royal Trail te organiseren, maar dan een echte.

Op 26 mei loop ik The Royal Ten weer, maar dan de 5km bij ERG, de groep van Ed Reinicke waar ik bij loop.

 

Mariëlle Antvelink: “Dezelfde dag als mijn groep, maar waar?”

Mariëlle Antvelink (links)

“Ik heb de Royal Ten maar één keer eerder gelopen. Mijn man en ik waren de afgelopen jaren in het weekend al zeilend op de Noordzee te vinden. Dus deze Royal Ten is voor mij een vernieuwde kennismaking. Ik heb er nog geen gedachten bij, ik zit er open minded in. Het is hopelijk de eerste en laatste Royal Ten op deze manier. Het innovatieve element spreekt me aan. Ik heb een technologie-achtergrond en ben ook wel benieuwd hoe deze virtuele loop geregeld wordt. Misschien is dit ook wel een sprong in het diepe, die we misschien ook niet hadden kunnen doen zonder corona.”
Hoe gaat ze het aanpakken? “Ik conformeer me aan wat de groep gaat doen en pas mijn route daar op aan. Ik heb geen echt beeld bij de loop, maar ik weet nu al dat het erg leuk is om aan deze Royal Ten deel te nemen.”
Weet je al wat je parcours wordt? “Nee, dat weet ik nog niet. Dat kan zijn in Nederland of ergens op een andere locatie, want ik ga er later deze maand nog een weekje tussenuit. Ik beslis als ik de datum hoor. In ieder geval loop ik de Royal Ten op dezelfde dag als mijn medelopers, maar dan wel op de plek waar ik mij dan bevind.”

 

Gerard van Maanen: “5 km voor de gezelligheid”

Gerard van Maanen

“Ik ga de 5 km lopen voor de gezelligheid. Ed Reinicke, onze trainer, stippelt een parcours uit en wij gaan het dan op woensdagavond 26 mei lopen. Er zijn niet zoveel mensen voor de 5 km, dus ik verwacht dat er genoeg afstand is.”
De echte Royal Ten heeft hij in 2007 voor het laatst gelopen. “Dat was een leuke loop, kleinschalig. En die was goed te doen. Toen ik eenmaal lid was van de HRR stond ik langs het parcours als vrijwilliger.

Nu met deze loop is het allemaal kunstmatig. Het dwingt je om een afstand te lopen. De beleving zal anders zijn. Mijn drijfveer om mee te doen is dat ik dan weer andere mensen zie, omdat ik door corona niet veel mensen zie. Ik ga hem uitlopen en zie wel waar het schip strandt.”

 

 

Samengesteld door Helma van den Berg en Lucienne Heemskerk