The Hague Road Runners

Trainingsweekend 2020 – Egmond aan Zee

Saskia Verkaik en Egon van den Broek schreven een impressie van het trainingsweekend in Egmond aan Zee (7-9 februari), dat zo te lezen en zo te zien weer een groot succes was. Van pubquiz en nieuwjaarsduik tot plastic soep en kruipend de poweryogazaal uit…

Fit in je feestoutfit

Vrijdagmiddag 7 februari. Eindelijk! Snel de laptop dicht, mijn spullen in een koffer en mijn kamergenootje ophalen. Samen met nog ruim 100 anderen een leuk weekendje weg, zin in!
In Egmond aangekomen, kom je langzaamaan veel bekende, maar ook minder bekende gezichten tegen, van andere loopgroepen. Eerst hebben we even lekker wat gegeten in het dorp, om vervolgens terug in het hotel bij de pubquiz aan te sluiten. Gezellige boel, soms lastige vragen, en nu al veel gelachen, dat belooft wat! De avond stelt zeker niet teleur, de kroeg in het hotel was gezellig, lekker kletsen met een drankje, ook hier weer veel lachen, en laat naar bed… Als dat maar goed gaat morgen…

Loop- en zwemtraining
Eerst met zijn allen de traditionele warming-up om vervolgens aan te sluiten bij de supernuttige en leuke looptraining van Jan. Veel tips gekregen over looptechniek, en ja hoor… het werkt ook nog! Tenminste… het duurt nog wel even voor ik mij de techniek eigen heb gemaakt. Vooral veel oefenen, om in de woorden van Jan te spreken.
De nieuwjaarsduik heb ik van een afstandje bewonderd. Wat was het koud! Respect voor hen die wel de zee zijn ingegaan!
Tijdens de middagtraining heb ik een leuk loopje met Ruud gedaan. Met een klein groepje op rustig tempo dwars door die prachtige natuur. Heerlijk gelopen en wat een mooi gebied!

Fit in je outfit
Het avondfeest in outfit… altijd weer een dingetje… wat zal ik aandoen? Loop ik niet voor gek? Maar eenmaal die drempel over: feest! Zoveel mensen die hun best op een outfit hebben gedaan. Van plastic soep tot dames in badpak kwamen langs. En de dj’s en zanger maakten het helemaal af.

Ochtendyoga
De volgende ochtend: regen en wind… een mooi moment om eens wat anders te proberen dan lopen: de Poweryoga van Marjolein. Ik denk toch wel dat ik dit de zwaarste training van het weekend vond, en dat terwijl ik dacht even rustig aan te doen… Moet mijn lijf dat echt allemaal kunnen?! Maar superblij dat ik geweest ben!
En toen zat het er helaas alweer op. Zo leuk om eens andere trainingen dan normaal te volgen en met andere mensen dan mijn woensdagavondtrainingsclubje.
Jeroen, Marijke, Trudy, Huub en Dieneke, bedankt! Wat was het leuk en goed verzorgd. Ik heb nu al zin in volgend jaar!

Saskia Verkaik

Mijn jaarlijkse APK

Tja en daar zit je dan. In een auto die de bestemming misschien niet haalt. Boordevol met afval, vooral plastic! Aangekomen, geen autopech, wel een enorm hotel. Alles is er: café’s, bowlingbaan, zwembad, sauna enz. Alleen de café’s gezien overigens.

Goed, we zijn hier om te trainen. Eerst maar een paar biertjes tijdens en na de pubquiz en daarna lekker slapen.

Training 1
Bootcamp bij Barbara. Vorig jaar te zwaar, nu misschien wel te licht. Maar in ieder geval weer geslaagd voor deel 1 van m’n jaarlijkse APK. En dan eten: want dat is herstel!

Training 2
Met Appie mee. Een heerlijk relaxte training met drie van die dingen die ze in Egypte ook al hadden: piramides. En dan weer eten. Eerst wat nog over was van de goodie bags en daarna het lopend buffet en biertjes.

Na het eten, het feest. Maar eerst: de outfit! In ons geval een plastic soep over ons heen. Op naar het feest, een leuk feest, met een live zanger. Van het tweede deel weet ik niet meer zo veel.

Training 3
Zondagochtend… net als 4 (oeps) jaar eerder: poweryoga van Marjolein. Deel 2 van m’n APK. En weer de zwaarste training van het weekend. Het ging wel beter dan 4 jaar geleden. Misschien toch minder gedronken dan toen of Marjolein had haar poweryoga wat lichter gemaakt. Ik vrees voor het laatste, want veel beter ben ik er niet aan toe. Meer kruipend dan lopend de yogazaal uit.

Gelukkig ’s middags storm! Geen training meer. Het was ook niet meer gelukt. Terug in de auto en zowaar het mooie Den Haag zonder problemen gehaald.

Het was weer een prachtig weekend. Heel veel dank aan de organisatie!

Egon van den Broek


Organisatie trainingsweekend
Het organisatiecomité, helaas even zonder Huub: Jeroen – Marijke – Trudy – Dieneke