Hague Road Runners

Trainingen Ed Zijl met aangepast format

Onze groep, althans een deel ervan, is nog actief. Voor het deel dat het aandurft organiseert onze trainer Ed Zijl trainingen. Ze zijn er in 3 soorten: Duinlopen van 6 of 9 km bij de Wassenaarseslag, timetrials van 2,5 km lang de Leidse Vliet en intervaltraining in Voorschoten. De fanatiekeren onder ons vullen deze trainingen aan met een tweede intervaltraining, duurlopen en core-trainingen.

Alles natuurlijk netjes volgens de coronaregels. Dus: intervaltrainingen in koppeltjes, waarbij we onderling 1,5 m afstand houden. En de koppeltjes houden tussen elkaar ook weer enkele meters afstand, zodat we geen groep vormen. Dat gaat eigenlijk prima.

Duinlopen gaat als volgt: we starten alleen of per twee met een paar minuten ertussen, in vooraf afgesproken slots van 15 minuten. Dit om te voorkomen dat er te veel lopers tegelijkertijd op het parcours zijn.

 

De timetrials gaan volgens het format van de eerste coronagolf. We starten alleen, met tussenpozen van 4 minuten. Vooraf schrijf je je bij Ed in voor een starttijd. Je komt eigenlijk niemand tegen, omdat 4 minuten verschil toch echt veel is op 2,5 km. Zo’n 10 minuten knallen, met een trappetje, een heuveltje en flink wat geslinger in het parcours en zowel heen als terug een lang stuk langs de Vliet, soms wind mee, soms wind tegen.

Het zijn prachtige trainingen en mooie timetrials. Maar dat HRR-volkje, dat mis ik toch wel! Ik hoop degenen die ik nu alleen op een foto in chatgroep, hardlopend in het wild of op de fiets zie, dit jaar weer als vanouds bij ons clubhuis te ontmoeten.

Egon van den Broek