The Hague Road Runners

Strenge selfie-opdrachten

Sinds het weekend na Pasen is Ed Zijl gestart met een leuk spel om ons aan te zetten tot hardlopen. In mijn geval was dat ook wel nodig, want tot die tijd lukte het mij één keer in de week te yoga-en via zoom en in het weekend een keer een uur te lopen.

Hoe ziet het spel eruit? Ed stuurt foto’s met plekken waar je heen moet rennen en daar moet je een selfie nemen (bijv. het hek aan de achterkant bij de club of het Vredespaleis). Daarnaast zijn er twee andere selfie-opdrachten, met een P-bord en eentje met dieren op de achtergrond. Dit zijn de (hard)loopopdrachten. Er zijn ook twee fietsopdrachten (de apen in Meijendel en een bollenveld).

Per dag kun je met een foto 1 punt verdienen. Ed is heel streng: zo mag er geen bordje onder het P-bord staan en moet je ook de twee posters op het achterhek bij de club in beeld brengen, anders geen punten. Zo verschijnen er iedere week nieuwe opdrachten.

Het leukste is dat je al je groepsgenoten voorbij ziet komen en er ook een leuke uitwisseling plaatsvindt over de opdrachten. Zo blijft toch het groepsgevoel bestaan. Dus echt superleuk bedacht en goed dat dit nu gestart is. Ik word er in ieder geval fanatiek van. Het is nog een uitdaging om een bollenveld in de buurt te vinden, maar ik verwacht dat mijn aantal keer hardlopen van één naar drie keer in de week gaat door deze actie, ik word dus fitter en actiever. Oftewel het stimuleert mij en mijn groepsgenoten om meer te lopen.

Hester van Leeuwen, groep Ed Zijl