Hague Road Runners

Speurneuzen op een hete weg

Wat doen die groepjes hardlopers en die fietsers daar toch, met de telefoon in hun hand op die warme septemberdag in Wassenaar? Ze doen mee met de Hot Road Race van The Hague Road Runners.

Ja, we fietsen en we lopen een route. In een notendop gaat het zo: we krijgen een vraag of een puzzel en het antwoord is altijd een getal. Dit getal is onderdeel van een sommetje en dan komt er een GPS-code uit. (Noorderbreedte, oosterlengte, weet je wel?). De code gebruik je in Google Maps op je telefoon en dan hebben we de locatie.

Vlnr: Dick, Marjolein, Yolande en Lucienne

Dan is het zaak om er zo snel mogelijk naar toe te rennen en te fietsen, volgens een route die je zelf kiest.
De toeristische of juist de snelste. Wij kozen natuurlijk steeds de mooiste route. Zo kwamen we langs de meest onbekende weggetjes in Wassenaar en langs huizen waar we zelf (als we oud zijn) wel zouden willen wonen. Zelfs nog langs een weg die verboden was voor fietsers: daar werden we door de buurtbewoners scherp op gewezen. Hoe kan dat nou?

Ringwerpkruis
Hapjesplateau met soep na afloop

Het lopen en fietsen wisselen we af, is best vermoeiend met zijn vieren, toch 27 kilometer met een temperatuurtje boven de 20 graden. Onderweg valt er ook nog genoeg te beleven; stoepranden, ringgooien, de weg vragen, foto’s maken, om een bierviltje bedelen en puzzeltjes maken.

Dit zorgde ervoor dat we met onze ‘Kroongroep’ met een mooie vijfde plek in het eindklassement aan het eind van de middag konden aanvallen op een heerlijke borrelschotel en een lekker soepje.

Onze grote dank gaat uit naar de enthousiaste groep van Barbara die dit alles voor ons (en de andere 10 teams) mogelijk heeft gemaakt, fantastisch georganiseerd!

Dick, Marjolein, Lucienne en Yolande
(Groep Robert)
Foto’s: Jan Harm Bakhuys