The Hague Road Runners

Simon Tuytbeker gaat naar de tuinvrijwilligers

In de coronaperiode was het lastig om een Simon Tuytbeker uit te reiken. Het verenigingsleven ging in bescheiden vorm door, maar het leven op ons terrein heeft lang stil gelegen. Natuurlijk is met name gebouwbeheerder Berry Kramer vaak aanwezig geweest om een oogje in het zeil te houden, maar hij moet zich vaak alleen gevoeld hebben. Echter… nog voordat dat er weer meer mocht, klopten de tuinvrijwilligers al op de deur met het verzoek om aan de slag te mogen!

Het terrein was hard toe aan onderhoud en de tuinploeg kon eigenlijk niet langer wachten om de hark, heggenschaar, schoffel en snoeischaar op te pakken. Het resultaat is eigenlijk altijd zichtbaar. Het terrein ziet er altijd bijzonder goed verzorgd uit.

Het team bestaat uit een aantal enthousiaste liefhebbers, die vervolgens niet alleen het terrein keurig onderhouden, maar ook zorgen voor een gezellige sfeer waar ook ruimte is voor een kop koffie, een broodje en een goed gesprek. Naast de aandacht voor de tuin is er vooral ook aandacht voor elkaar. Het is mooi om te zien dat bijvoorbeeld John Westerduin wekelijks wordt opgehaald om hem ook een aangename tijd te bieden. Na al het werk wordt John ook weer thuis gebracht. Het tuinwerk is dus meer dan alleen snoeien, schoffelen en maaien. Het is ook tijd, oog en oor hebben voor elkaar!

Dit alles is het bestuur niet ontgaan en het was daarom ook een eenvoudig besluit om de Simon Tuytbeker toe te kennen aan alle tuinvrijwilligers. Op woensdag 6 oktober werd deze overhandigd. Niet alle tuinvrijwilligers konden aanwezig zijn, dus de groep is nog groter dan op de foto! Allemaal van harte gefeliciteerd!

Marcel Kamsteeg
Voorzitter