The Hague Road Runners

Ryan, Kamile en Alexandru over leven en lopen in Den Haag

Ryan Perry, Kamile Laurinaviciute en Alexandru Pavel zijn relatief kort in Nederland en nog niet zo lang lid van HRR. We waren benieuwd hoe zij hun land van herkomst en Nederland ervaren, en natuurlijk het lopen bij onze club. Ook polsten we naar hun hardloopambities voor 2022.

Ryan Perry (1995)
Groep: Appie Beekhuizen (wedstrijdgroep)
Lid vanaf: 2021

Ryan Perry (paarse outfit; nummer 9) in actie bij de New York State Championships in 2013

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit Hannibal, een dorpje in de staat New York, Verenigde Staten.

Wat vind je het leukst aan de Verenigde Staten?
De diversiteit. In de VS zijn er veel verschillende culturen, subculturen en talen. De mensen komen uit alle delen van de wereld. Ook de natuur is divers. Bergen, grote vlaktes met groen, gebieden met grote meren, sneeuw of bloedhete woestijnen. Miami Beach, maar ook New York. In de VS is het zeker nooit saai.

Wat vind je het leukst aan Nederland?
De openheid. Ik ben vier jaar geleden naar Nederland gekomen. Wat mij opviel, en nog steeds, is de openheid van Nederlanders. Openheid voor ideeën, en voor zowel landgenoten als buitenlanders. Een voorbeeld: toen ik hier net was, vroeg ik in het café en restaurant of het goed was dat ik Engels sprak. Negen van de tien keer keken de medewerkers mij met een verbaasde blik aan. Natuurlijk was dat geen probleem. Ze konden goed Engels spreken. Het toonde voor aan mij dat er Nederlanders open staan voor buitenlandse talen en cultuur.

Wat zijn je ervaringen bij HRR?
Ik heb het erg naar mijn zin bij HRR! Na ruim drie jaar trainen in mijn eentje besloot ik begin 2021 op zoek te gaan naar een gezellige trainingsgroep. Ik wilde graag een paar keer per week goed trainen. Mijn doelen waren snelle trainingen, samen meedoen aan wedstrijden en na de training nog wat drinken in het clubhuis. Dat heb ik zeker gevonden bij HRR! Ik train mee met de groep van Appie, een leuke groep. Vanaf het begin ben ik gastvrij ontvangen. Ze gaven mij direct het gevoel dat ik bij de groep hoor. We hebben in 2021 goed getraind en PR’s gelopen in de wedstrijden. Waaronder ik! Ik kijk uit naar 2022 en ben benieuwd wat we met elkaar kunnen bereiken.

Hoe is het om te lopen in Den Haag?
Awesome! Meijendel is een ontzettend mooi duingebied en een goede plek om hard te trainen. Door de heuvels en de wind bouw je kracht op. Nederland is natuurlijk plat en dat vind ik wel fijn. Zeker voor het lopen van PR’s!

Wat is je loopambitie voor 2022?
2021 was voor mij een goed hardloopjaar, een van mijn beste hardloopjaren zelfs. Ik heb op zowel de 10 km als de halve marathon een PR gelopen. Respectievelijk 33:49 en 1:16:00. Ik ben erg blij met deze prestaties! Met een groepje heb ik in Hamburg meegedaan aan de Ragnar Relay. Dat was echt een geweldige ervaring. 250 kilometer verdeeld over vijf lopers in 17 uur en 30 minuten. En dat onder meer ’s nachts en zonder slaap… Jeetje! Na de finish was ik echt kapot. 2022 zal vast nog een beter hardloopjaar voor me worden. Ik wil de 10 km onder de 33:30 lopen, voor het eerst meedoen aan een halve marathonwedstrijd (met een PR natuurlijk), de Roparun lopen en blessurevrij blijven.
Eén ding is zeker: dit ga ik allemaal samen beleven en bereiken met mijn teamgenoten van HRR.

Kamile Laurinaviciute (1991)
Groep: Robert Ficker (CPC 10 km donderdag/zondag)
Lid vanaf: 2021

Kamile Laurinaviciute

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit Utena, Litouwen.

Wat vind je het leukst aan Litouwen?
Het leukste is dat mijn familie en vrienden er wonen. Maar daarnaast mis ik het om echt vier seizoenen in het jaar te hebben, warme zomers en een witte kerst zou je eigenlijk overal moeten hebben. En verder is de natuur er prachtig. De regio waar ik vandaan kom heeft bijvoorbeeld zo’n 1000 meren.

Wat vind je het leukst aan Nederland?
Ik houd van de levensstandaard en hoe goed alles is georganiseerd in Nederland. En verder was het altijd mijn droom om aan de kust te wonen, dus Den Haag is echt een perfecte woonplaats voor me.

Wat zijn je ervaringen bij HRR?
Ik ben blij dat ik lid ben geworden van The Hague Road Runners. Dat helpt me om consequent te blijven trainen. Voor ik lid werd liep ik af en toe. Nu ren ik iedere week zonder smokkelen. En het is leuk om tijd door te brengen met mensen met dezelfde hobby.

Hoe is het om te lopen in Den Haag?
De duinen en de paden in Meijendel zijn ideaal om te rennen. Je bent even weg van auto’s en het stadsleven en bent lekker in de natuur. Zolang het maar niet regent 😊.
Wat is je loopambitie voor 2022?
Ik wil in 2022 heel graag aan een halve marathon deelnemen en deze ook uitlopen.

Alexandru Pavel (1975)
Groep: Robert Ficker (CPC 10 km donderdag/zondag)
Lid vanaf: 2019

Alexandru Pavel

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Roemenië, maar woonde tussen 2002 en 2017 in de buurt van Milaan, Italië. Ik heb zowel de Roemeense als de Italiaanse nationaliteit en ben als Italiaan naar Nederland gekomen.

Wat vind je het leukst aan Italië/Roemenië?
Roemenië is het land waar ik ben geboren, getogen en opgeleid. Ik houd heel veel van de Roemeense tradities, cultuur en het eten. Het zal ook altijd mijn moederland zijn en het land waar mijn familie woont. Toen ik naar Italië verhuisde, was ik gelijk weg van het eten. Italië heeft de allerbeste Italiaanse restaurants. Ik ben dol op pizza en pasta.

Wat vind je het leukst aan Nederland?
Nederland is nu mijn thuisland. Thuis zijn is altijd ‘gezellig’. Ik vind het fijn dat alles op loop- of fietsafstand is. Wat ik ook waardeer is dat mensen heel vriendelijk zijn: wanneer ze tegen je praten, dan lachen ze altijd.

Wat zijn je ervaringen bij HRR?
In januari 2019 ben ik gestart bij de CPC-trainingsgroep. HRR ligt op een ideale locatie tussen parken en duinen. Ik waardeer de faciliteiten enorm: kleedkamers met douches en de kantine waar je kunt rusten, ontspannen en na de training kunt napraten met de anderen.
Ik waardeer ook de vasthoudendheid van de trainers en mijn groepsgenoten om door weer en wind te trainen. Ik was bijzonder verrast dat de samenstelling bijna gelijk is, ongeacht of het regent of de zon schijnt.

Hoe is het om te lopen in Den Haag?
Vanuit de club loop je zo via de duinen naar het strand, maar ook door het park of naar de stad. Ik geniet erg van die afwisseling van routes in de omgeving.
Ik houd van het rennen in Den Haag, omdat er weinig hoogteverschillen zijn en omdat je niet hoeft te kiezen tussen bos of duinen. In één training kun je beide doen: Meijendel heeft trailpaden en bestrate wegen. En dan heb je nog de duinen met uitzichtpunten, waar je even op adem kan komen. Soms denk ik tijdens zo’n duintraining wel: waarom noemen ze Nederland eigenlijk een plat land? De duinpaadjes kunnen zowel naar boven als naar beneden een behoorlijke uitdaging zijn 😊.
Wat is je loopambitie voor 2022?
Eén van mijn doelen is om net zo consequent te trainen als andere leden in mijn groep en om het lopen van een afstand van 10km als gewone training te gaan zien in plaats van een uitdaging.

Samengesteld door: Tim Baas, Susanne Hommelberg en Helma van den Berg