The Hague Road Runners

Roparun: team HRR in de startblokken

De Haagse Ooievaar Runners van 2017
De Haagse Ooievaar Runners van 2017

De Roparun komt eraan, dus werk aan de winkel voor de Haegsche Ooievaar Runners (HOR), het team van HRR: 24 vrouwen en mannen die samen 15.000 euro hopen op te halen. We spraken drie teamleden: Saskia Verkaik, Huub Redegeld en Barbara van Gessel.

Saskia Verkaik, dit jaar voor het eerst teamcaptain

“Drie jaar geleden deed ik voor het eerst mee, toen nog als parcourschauffeur, waarbij het mijn taak toen was om de estafettelopers om de 2 kilometer te wisselen. Dit jaar heb ik mijn vuurdoop als teamcaptain. Een heel andere tak van sport, waarbij je te maken krijgt met zaken als de voorbereiding, teamleden werven, teamindeling maken, trainingen voorbereiden, routeplanning, sponsoring, en ga zo maar door. Waarbij ik gelukkig nog goed ondersteund word door mijn voorganger Jos de Graaf. De Roparun is een geweldige happening om mee te maken, één groot avontuur. Er doen meer dan 300 teams mee, die eigenlijk 1 groot team vormen. De saamhorigheid onderweg, elkaar helpen, een praatje onderweg, elkaar succes wensen. En dan heb je ook nog de beroemde Belgische doorkomsten: hele dorpen die uitlopen en je aanmoedigen. Het mooie van de Roparun is dat we specifiek geld ophalen voor de zorg van kankerpatiënten en hun naasten en daarmee de laatste levensfase wat menswaardiger kunnen maken. Voor mij is de Roparun geslaagd als we met het hele team, zonder al te veel kleerscheuren over de finish komen en een leuk bedrag opgehaald hebben voor dit mooie doel.”

Huub sluit het feest af
Swingen voor de Roparun

Huub Redegeld, doet voor de vijfde keer mee

“Ik ben een van de acht lopers van het team. In 48 uur tijd lopen we elk 65 à 75 kilometer! Ik doe dit jaar voor de vijfde keer mee, drie keer eerder deed ik mee met een team van het Grafisch Lyceum en nu met het HOR-team. Je gaat steeds meer beseffen wat voor vreselijke ziekte kanker is, iedereen kent helaas wel twee of meer mensen die de ziekte in hun nabije omgeving hadden of hebben. Mijn hoop is dat wij ooit kunnen zeggen dat iedereen genezen kan worden van kanker, hopelijk heeft mijn bijdrage daar dan toe geholpen. Het één zijn, binnen je team, maar ook met de andere teams, de stilte die je in Frankrijk hebt langs de graanvelden tot de gekte in de kleinste dorpjes van België en Nederland maakt de Roparun uniek. In de aanloop hebben medeloper Tanja van Bemmel en ik een dansfeest georganiseerd in Kamerik dat €1.187,66 heeft opgebracht. We zijn ontzettend blij en trots met de opbrengst!”

Barbara van Gessel, rent voor het eerst mee

“Samen de uitdaging aangaan voor een goed doel, daar gaat het voor mij om. Het is fantastisch om in teamverband naar de Roparun toe te werken. Het zal pittig zijn, maar we weten waar we het voor doen. Ik heb in mijn eigen omgeving kanker meegemaakt, ook binnen mijn familie. Je bent volkomen machteloos, daarom wil ik een kleine bijdrage leveren aan waar de Roparun voor staat: goede palliatieve zorg. De voorbereidingen verlopen prima, we liggen goed op schema en we hebben er lol in. Om extra geld op te halen heb ik de afgelopen weken stoffen tasjes genaaid voor hardloopschoenen. Ik heb er meer dan 180 gemaakt, en mijn ‘sales-team’ van Inge, Liny en Corina heeft ruim 1000 euro opgehaald. Ik ben iedereen van de HRR die iets doet voor de Roparun – een diner, lotenverkoop of een feest organiseren – heel dankbaar. We mogen trots zijn op onze vereniging.”

Wil je vorderingen van het HOR-team volgen? Klik hier: www.hor105.nl.
Meer informatie over het team, kijk hier: https://www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/?team_id=133

(sst)