Hague Road Runners

Roparun 2021: rondje Brabant – Limburg

Na een vertraging van anderhalf jaar kon de Roparun eindelijk doorgang vinden. Begin deze maand was het zover. Ons eigen Team 105 ging er weer vol in.

In het weekend van 2 oktober stonden de Haegsche Ooievaar Runners als vanouds in de startblokken: lopers, fietsers, chauffeurs, twee masseurs, een topkok en een uitmuntende team captain brachten ook deze bijzondere editie van de Roparun tot een goed einde.
In verband met corona was het evenement lange tijd uitgesteld. En in plaats van de gebruikelijke route van Parijs naar Rotterdam werd er dit jaar in Limburg en Brabant gelopen. Een dikke driehonderd kilometer bij elkaar.

Het werd de lopers niet gemakkelijk gemaakt: veel wind en regen, en geen cafés die hun deuren ’s nachts openhielden voor de nodige support. Maar het mocht de pret niet drukken. “De sfeer was geweldig”, aldus Marco van Dam, een van de lopers. Feestend gingen de Haegsche Ooievaar Runners over de finish.

Ook de opbrengst, bestemd voor kwaliteit van leven in de dagen die kankerpatiënten nog hebben, mocht er wezen. Ondanks alle beperkingen van de afgelopen tijd heeft Team 105 dit jaar ruim 11.000 euro opgehaald. Daarmee komt het totaal van alle Roparun-edities op meer dan drie ton.

Sal Stam