Hague Road Runners

Robbert van Heerdt: halve marathon in Lissabon

Nadat Robbert van Heerdt samen met trainer Barbara van Gessel in 2018 een duo-estafette IJsselmeer had gezwommen, ging hij zich richten op het trainen voor zijn jaarlijkse halve marathon in het buitenland.

De keuze viel op de halve marathon van Lissabon. Ook omdat Portugal een van zijn favoriete landen in Europa is. Een halve marathon in het buitenland is anderhalf keer zo leuk om te lopen door de combinatie stedenstrip samen met zijn vriendin Linda: een leuke shortbreak (eenmaal 100% plezier) en halve marathon (ofwel 50%). Zoals Robbert zelf zegt: “Ik vermoed dat deze redenering niet standhoudt bij een academische verdediging, maar goed, je moet jezelf soms voor de gek houden. Tenslotte weten we pas sinds een aantal eeuwen dat de aarde niet plat is… en een marathon onder de twee uur, dat was tot voor kort ook niet mogelijk”.

De hardloopspieren waren door de zwemtraining behoorlijk verdwenen, dus werd de hardlooptraining serieus en gedegen aangepakt. Na een rustige start in de groep van Ruud stapte Robbert over naar de groep van Jolanda. Dankzij het strakke trainingsschema dat Jolanda voor hem had opgesteld, kon Robbert daarna doorstromen naar de groep van Frans. De tijden werden nauwkeurig gemonitord. Nog een laatste duurloop in de groep van Ben en op naar Lissabon.

Na een paar dagen ongegeneerd de toerist uithangen, kon Robbert zijn startkaart ophalen. Helaas sloeg toen ook de griep toe, die door zijn vriendin direct mentaal werd onderdrukt. In het startvak werd vlak voor het startschot nog wat doping in de vorm van strepsils en een paracetamol geslikt. Aangemoedigd door de zon, een lekkere temperatuur van 22 graden en uiteraard Linda was het een prachtige loop met finish op het Praça do Comércio plein aan de Taag. Met vlak voor de finish weer een aanmoediging van Linda. Het doel was bereikt.

Terug in Nederland was het nagenieten van het lopen, maar het allerleukste waren toch de ervaringen die Robbert heeft opgedaan door het lopen in verschillende groepen. Namens Robbert, iedereen bedankt!

Marion van Griethuizen