Hague Road Runners

Penningmeester hoopt op nieuwe aanwas

De coronamaatregelen worden langzaamaan versoepeld. Maar onze club moet nog even geduld hebben. “Financieel valt de schade van de crisis wel mee”, zegt penningmeester Gijsbert van Lomwel. “Hopelijk kunnen we snel weer nieuwe leden verwelkomen.”

Voor Gijsbert was het even slikken toen de vereniging twee maanden terug haar deuren moest sluiten. “Aanvankelijk dachten we dat het wel over zou waaien, maar snel daarna viel het kwartje en beseften we dat het ernst was. Geen trainingen, het clubhuis dicht, de soep werd behoorlijk heet gegeten.”

 

Wat doet deze crisis financieel met de vereniging?
“De schade valt mee. We hebben als vereniging wel wat vlees op de botten. Bovendien zijn de schoonmaakkosten weggevallen doordat het clubhuis dicht is, dat scheelt zo’n 1000 euro per maand. De stookkosten zijn ongetwijfeld ook lager omdat de douches buiten gebruik zijn. Daar staat tegenover dat we barinkomsten mislopen, toch zo’n 500 euro in de week. Als atletiekvereniging hebben we gebruik kunnen maken van de steunmaatregelen van de overheid, wat concreet neerkomt op een tegemoetkoming van 4000 euro.”

Zijn er punten van zorg?
“Normaal is het binnen onze vereniging een gaan en komen van leden: het hele jaar door verwelkomen we zo’n tachtig nieuwe leden. Nu ligt dat mechanisme min of meer stil. Dat is wel iets wat me zorgen baart, want als alles weer opengaat, moet dat allemaal weer op gang komen. Daar moeten we iets op verzinnen, misschien met reclame. Gelukkig hebben we een hechte club met een geweldig clubhuis, dat is toch wel ons selling point.”

Hoe gaat het nu binnen de HRR-teams?
“Mijn indruk is dat het goed gaat. Via appgroepjes houdt men elkaar goed op de hoogte en veel mensen trainen gewoon door. Ik heb nog geen wanklank gehoord, ook niet van boze mensen die hun lidmaatschap opzeggen omdat de normale trainingen niet doorgaan. Het lijkt erop dat iedereen de club trouw blijft en dat zie ik als een goed teken.”

Waar verheug je je het meest op als de club weer opengaat?
“Ik hoop dat we de draad snel weer oppakken. We zijn een laagdrempelige club, daar ligt het niet aan. En persoonlijk zal ik heel blij zijn als ik weer een vlaflip kan bestellen. Dat is na een training toch wel de ultieme beloning.”

Sal Stam