The Hague Road Runners

Paul en Jos blikken terug

Jos en Paul
Jos links en Paul rechts

Paul Slijpen en Jos de Graaf, oud HRR-bestuurders, blikken terug
Een prettige samenwerking en ‘never a dull moment’. Zo kijken Paul Slijpen en Jos de Graaf terug op hun tijd als bestuurslid. Het afgelopen najaar gaven ze hun zetel op. Een korte terugblik.

Paul Slijpen:
“Ik heb met veel plezier in het bestuur gezeten. Het klikte en we hebben onder de enthousiaste leiding van Marcel Kamsteeg goed samengewerkt. Ik heb de vereniging ook beter leren kennen. Helaas heb ik om gezondheidsredenen mijn functie moeten opgeven. Dat neemt niet weg dat ik er met een goed gevoel op terugkijk. Tijdens mijn bestuursschap is het clubhuis verbouwd en dat is voorspoedig gegaan. We hebben ook flink gewerkt aan een betere communicatie. Als secretaris maakte ik 5 à 6 nieuwsbrieven per jaar en daar kwamen veel positieve reacties op. Terugkijkend ben ik nog trotser dan vroeger op het feit dat we een vrijwilligersvereniging zijn die dankzij de inzet (groot en klein) van veel leden floreert. Ik heb mijn taken met een gerust hart overgedragen aan het zittende bestuur. Aan hen zou ik willen zeggen: denk ook steeds aan de ochtendgroepen, trailrunners, projectlopers en last but not least de wandelgroepen. Die zijn ook erg belangrijk voor HRR!”

Jos de Graaf:
“Paul en ik waren als HRR-lid aanvankelijk betrokken bij het formeren van een nieuw bestuur. Dat was nog niet zo eenvoudig: de leden vroegen om een jonger bestuur met meer vrouwen en die waren niet te vinden; oudere leden trouwens ook bijna niet. Daarom hebben Paul en ik besloten ons zelf kandidaat te stellen. Persoonlijk kijk ik met trots terug op de verbouwing van de kleedkamers en entree. In goed overleg met de leden heeft dit tot een mooi resultaat geleid. De kleedkamers staan er mooi bij, hiermee kunnen we weer jaren vooruit. De legionellabesmettingen waren een stuk minder. Daardoor konden we de douches tijdelijk niet gebruiken. Vervelend voor de leden, maar veiligheid gaat voor alles! Ik heb na drie jaar besloten mij niet herkiesbaar te stellen omdat ik weer actief ben op de arbeidsmarkt en dus prioriteiten moet stellen. Aan het nieuwe bestuur wil ik meegeven om het overleg met de leden te blijven zoeken. We moeten het uiteindelijk samen doen!”

Sal Stam