The Hague Road Runners

Parklopen in Den Haag

Parklopen in Den Haag: volop in beweging
Geen Brexit voor Engelse hardlooptraditie

Parklopen Den HaagParklopen is niet meer weg te slaan uit Den Haag. Steeds meer Hagenezen lopen op zondagochtend een rondje. Loop je binnenkort ook mee in Clingendael?

Den Haag in beweging
In 2019 hebben we met Haag Atletiek en AV Sparta de handen ineengeslagen om op een laagdrempelige manier bewegingsactiviteiten aan te bieden. Ons idee was overgewaaid uit Engeland: de zogenaamde parklopen. Elke zondagochtend willen we de inwoners van Den Haag in een park kennis laten maken met hardlopen en wandelen.

Sportief én sociaal
We weten allemaal dat bewegen goed is voor de gezondheid. Bovendien verbindt sport mensen. Het levert dikwijls nieuwe sociale contacten op. De gemeente Den Haag ondersteunt het project van harte. In 2030 wil de gemeente namelijk heel Den Haag in beweging hebben. De wekelijkse rondjes door het park maken de deelnemers vast enthousiast om eens kennis te maken bij een van de drie verenigingen.

Haags bakkie na afloop
Hoe leuk is bovendien het wanneer deelnemers na een ochtend hardlopen of wandelen ook nog andere activiteiten met elkaar oppakken? Al is het maar gezellig koffie drinken bij het naastgelegen theehuis in park Clingendael. Voor sommige deelnemers kan dat nog belangrijker zijn dan een rondje hardlopen.

Zondagochtend in een Haags park
Ons doel is om straks elke zondagochtend een parkloop aan te bieden voor iedereen die wil beginnen met hardlopen. De parklopen worden georganiseerd in het Westduinpark (door Haag Atletiek), het Zuiderpark (door AV Sparta) en park Clingendael (door The Hague Road Runners).

Toegankelijk
Er worden drie afstanden aangeboden: 1, 3 en 5 kilometer. De parklopen zijn zeer toegankelijk. Deelname is gratis. Jong en oud mogen meedoen. En de rondjes zijn voor alle niveaus. Het zou prachtig zijn als heel de Haagse Hout in park Clingendael kennismaakt met Parklopen en onze vereniging.

Publiciteit
We zijn ervan overtuigd dat Parklopen absoluut een toekomst heeft in Den Haag. In het voorjaar zullen we meer de publiciteit opzoeken. Dan wordt Parklopen Den Haag nog meer onder de aandacht gebracht.

Begeleiders gezocht
Het zou geweldig zijn als er op zondagochtend ook Road Runners bij de start staan om de deelnemers te begeleiden. Bespreek het daarom eens in de groep of thuis, en kom gezellig naar een Parkloop.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in Parklopen en wil je meelopen in Clingendael? Eventueel met familie en vrienden? We verzamelen om 9:15 uur bij de hoofdingang van Clingendael. De start is om 9:30 uur. Op naar een rondje van 1, 3 of 5 kilometer!

Wil je meer informatie over Parklopen?
Vraag me gerust, stuur een mailtje of kijk op op www.parklopen.nl

Veel hardloopplezier en wellicht tot een zondag in Clingendael!

Marcel Kamsteeg
e-mail