Het bestuur in de nieuwe samenstelling. Vlnr: Ewout Schiferli, Remon de Klerk, Marcel Kamsteeg, Gijsbert van Lomwel, Jan Kesteloo, Hellen den Dulk. Foto: Jan Harm Bakhuys

Hoewel we nog een paar weken te gaan hebben, kunnen we wel zeggen dat 2019 op sportief gebied een mooi jaar was. Mathieu van der Poel, Max Verstappen, Sifan Hassan, Michel van Gerwen, Patrick Roest, Kai Verbij, Suzanne Schulting, Annemiek van Vleuten, Ajax, de handbal- en hockeydames, Kiki Bertens, Steven Kruiswijk… Wat een mooi sportland is Nederland toch! In de afgelopen weken hebben we een mens een marathon onder de 2 uur zien lopen! Komt er ooit een tijd dat 2 uur de limiet voor bijvoorbeeld de Olympische Spelen wordt?

Ook in 2019…
Een prestatie van een andere orde, maar niet minder bewonderenswaardig was de fietstocht van Pierre van Leeuwen naar de Noordkaap. Iedereen zou na zo’n fietstocht op het dichtstbijzijnde vliegtuig naar huis stappen. Pierre niet, hij draaide zijn fiets om en reed vervolgens weer 3600 kilometer naar huis! We hebben allemaal passief van zijn avontuur kunnen genieten tijdens een lezing op de club.

Afscheid & verwelkoming
Dichter bij huis dan. We hebben een geslaagde ALV gehad. De financiën werden goedgekeurd, de clubkampioenen zijn gehuldigd, het bestuur heeft zijn eerste wijzigingen ondergaan. We namen afscheid van Jos de Graaf en Paul Slijpen. Nogmaals dank voor jullie enthousiaste bijdrage gedurende de afgelopen 3,5 jaar. Op dezelfde ALV konden we ook 2 nieuwe bestuurders welkom heten, Remon de Klerk en Jan Kesteloo. We gaan dus gewoon op volle sterkte vooruit!

Oud-leden & nieuwe leden
De cursus met een grote groep assistent-trainers gaat goed, de beginnersgroep heeft het project succesvol afgerond en velen van hen gaan door voor de CPC in maart (zie ook de infographic in dit Magazine), we hebben een prachtig jubileumfeest en een geweldige vrijwilligersborrel gehad, er is een reünie geweest voor oud-leden, waar ook veel nog-steeds-leden te vinden waren. Op 1 december was er weer een Duindigtcross die onder perfecte omstandigheden plaatsvond. We hebben een gezellige wijnproeverij gehad in het teken van de Roparun, die in 2020 weer gelopen en gefietst gaat worden.

2020…
Niet alleen zal ik het EK Voetbal en de Olympische Spelen nauwlettend volgen, maar ik zal vooral op het puntje van mijn stoel zitten wanneer straks in januari bekend wordt of de Brexit wel of niet doorgaat. In november word ik pas echt zenuwachtig, wanneer duidelijk wordt of Donald Trump nog 4 jaar zijn circus mag presenteren.

Binnen de vereniging gaan we ons eerst richten op de nieuwjaarsreceptie begin januari. Vervolgens de CPC in maart, verder met de plannen voor een nieuw dak met wellicht zonnepanelen, de 24e editie van de Royal Ten in mei en tussendoor blijf ik mij ook inzetten voor Parklopen Den Haag. Hoe meer inwoners van Den Haag in beweging komen, hoe groter de kans dat we ook nieuwe leden mogen verwelkomen.

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen!!

Marcel Kamsteeg
Voorzitter