Onze vereniging neemt afscheid van Caroline van Enst als vertrouwenspersoon. Zij wordt opgevolgd door Liesbeth Begheijn en Anne Mieke Brakel. Zij stellen zich hieronder voor.

Ik ben 49 jaar, moeder van 3, jurist en sinds een aantal jaar lid van de HRR. Na een aantal maanden bij Frans Perdijk te hebben gelopen, is ERG (Ed Reinicke Groep) mijn vaste stek geworden en dan in het bijzonder de zondagochtend. Wat mis ik door Covid-19 de gezelligheid van de groep die nu getraind wordt door Aart en Gerard. Samen zweten en dan nog even verder praten bij een kop koffie, buiten in het zonnetje of in de kantine: heerlijk!
Juist die gezelligheid maakt dat ik het lopen volhoud. Hoe ik ook van het lopen zelf kan genieten, dankzij mijn loopmaatjes trek ik de schoenen aan en zet ik die eerste passen die leiden naar dat voldane gevoel: die kilometers hebben we in ieder geval weer binnen!
Daarom vind ik het zo belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de trainingsgroep van keuze en op de club. Als dat niet zo is, is de stap zo makkelijk gezet om maar te stoppen met lopen. En dat gun ik niemand.
Toen ik vorig jaar hoorde dat de HRR op zoek was naar een nieuwe vertrouwens(contact)persoon, was dat ook de reden dat ik mij heb aangemeld. Zodat mensen die het even wat minder naar hun zin hebben in hun groep, met iemand van gedachten kunnen wisselen. Dat hoeft geen zwaar gesprek te zijn, maar praten lucht op, kan verhelderen en wie weet komen we samen tot het inzicht hoe je verandering in de situatie kunt brengen. In mijn werk op de rechtbank, waar ik ook vertrouwenspersoon ben, heb ik gemerkt dat zo’n luisterend oor echt wat kan betekenen. En dat hoop ik dus ook voor de HRR te kunnen doen.

Begin 2010 ben ik bij de HRR gestart bij de ZOT (zaterdagochtendtraining) om een snellere CPC te lopen. Na de CPC ben ik lid geworden van de marathongroep met als doel om de marathon van New York te lopen. Daarna had ik de smaak te pakken en volgden met deze gezellige en motiverende groep onder anderen Rome, Parijs, Istanbul, de Jungfrau, Chianti en de Berenloop op Terschelling.
Mijn achtergrond: jurist en mediator. Als leidinggevende binnen de Rijksoverheid kwam ik erachter hoe lastig het is om in gesprek te gaan met een medewerker als het even minder goed loopt. Aangezien ik wilde leren om op een effectievere manier met dergelijke situaties om te gaan, ben ik in 2002 gestart met de mediationopleiding met de gedachte dat mediationvaardigheden zowel binnen als buiten het werk van pas kunnen komen. Sinds 2003 ben ik werkzaam op het terrein van conflicthantering binnen de Rijksoverheid, als adviseur conflicthantering, conflictcoach, mediator en trainer.
Toen Marcel mij vroeg of ik samen met Anne Mieke Brakel vertrouwenspersoon wil worden heb ik daar positief op geantwoord. Ik hoop dat ik met mijn ervaring met ongewenste situaties en gedrag een bijdrage kan leveren aan de club.
Vertrouwenscontactpersonen?
Liesbeth en Anne Mieke zijn zogenaamde vertrouwenscontactpersonen. Dat betekent dat zij het eerste aanspreekpunt zijn voor mensen van de vereniging die willen praten over zaken waar zij in persoonlijk opzicht binnen de club tegenaan lopen. Dat kan henzelf betreffen, maar ook een ander. Mocht uiteindelijk blijken dat de problemen zodanig zijn dat meer steun nodig is, dan kunnen zij een beroep doen op de vertrouwenspersonen van de Atletiekunie, die op verzoek met hen meedenken. Vanzelfsprekend is alles wat je Liesbeth of Anne Mieke vertelt vertrouwelijk en zullen zij niets zonder uitdrukkelijke toestemming van de betreffende personen met anderen (of elkaar) delen. Dus mocht je behoefte hebben aan een gesprek: app, bel of mail!
Liesbeth: liesbeth.begheijn@gmail.com; 06-23 329 003
Anne Mieke: brakelam@gmail.com; 06-18 274 274