The Hague Road Runners

Nieuwe trainer: Maaike Velderman (43)

Maaike VeldermanGraag stel ik mij even voor. Sinds vrijdag 3 oktober ben ik officieel hardlooptrainer en ben ik Jolanda’s trainingsteam voor de maandagavond en zaterdagochtend gaan versterken.
Ik ben sinds een jaar lid van de club en heb daarvoor altijd zelf hardgelopen, maar nooit heel serieus. Vaak was dat als onderdeel van andere sporten (ik heb jarenlang gevoetbald). Naast hardlopen zit ik ook graag op de racefiets en zwem ik elke week in open water.

Overdag werk ik op kantoor en ik vind het leuk ‘iets met bewegen’ ernaast te doen. Zo heb ik een aantal jaar geleden mijn fitnesstrainer-diploma gehaald en ben ik ook een aantal seizoenen voetbaltrainer geweest van meiden- en damesteams.

Door corona had ik plots meer tijd en ben ik gaan nadenken wat ik wil met het trainerschap, en zo ben ik in juni begonnen met een hardlooptrainersopleiding bij Running Holland in Amsterdam. Ik heb er ontzettend veel geleerd en heb waanzinnig veel zin het allemaal toe te gaan passen.
Ik vind het erg leuk om met een groep volwassenen ergens naar toe te trainen en te zorgen dat mensen blessurevrij blijven en effici├źnter gaan lopen.

Maaike Velderman