The Hague Road Runners

Nieuwe barprijzen

Met ingang van zaterdag 16 februari a.s. worden de barprijzen verhoogd. De meeste barproducten worden € 0,10 duurder. De prijs van suikerhoudende frisdrank wordt € 1,30 en van speciaalbier € 1,80.

Met ingang van 1 januari 2019 is het lage BTW-tarief van 6% verhoogd naar 9%. Hierdoor worden bijna alle producten die we voor de bar van de HRR inkopen, duurder.
Alleen alcoholhoudende dranken vallen in het hoge BTW-tarief van 21%. Het hoge BTW-tarief blijft gelijk, en voor deze producten veranderen de inkoopprijzen niet.

Binnen de HRR proberen we de verkoopprijzen aantrekkelijk te houden. Hiermee dragen we eraan bij dat HRR-leden met elkaar na de training op de club iets blijven eten en drinken.
Een van de redenen dat de HRR de verkoopprijzen laag kan houden is de inzet van de barmedewerkers die iedere 8 weken een bardienst doen.

In de afgelopen jaren hebben we de verkoopprijzen niet verhoogd, de laatste verhoging was voor koffie en thee 5 jaar geleden.
Het vasthouden aan de huidige verkoopprijzen was mogelijk o.a. door slim in te kopen en gebruik te maken van aanbiedingen.

In de afgelopen jaren zijn de inkoopprijzen niettemin geleidelijk gestegen. Nu komt daar de BTW-verhoging bij.
Om deze twee redenen zullen de verkoopprijzen van alle producten worden herzien.

De barcommissie