Hague Road Runners

Minicursus yoga succesvol

Zo’n 26 yoga-liefhebbers deden in januari mee met de minicursus yoga. De cursus was een initiatief van het Roparunteam van onze club, de Haegsche Ooievaar Runners waarbij de opbrengst voor het goede doel was. Na drie lessen bleek dat het merendeel van de deelnemers het jammer vond dat de cursus afgerond was. Er kwamen meerdere verzoeken voor het organiseren van een vervolg.

Minicursus YogaHet bestuur van de HRR heeft inmiddels besloten om een vervolg aan te bieden aan de deelnemers van de minicursus. Daarbij gaat het om een pilot van 6 weken onder leiding van yogadocenten Marjolein en Maja. De cursus zal weer ook op de dinsdagavonden in het clubhuis plaats vinden. Voor deelname aan deze cursus betalen de deelnemers 7,50 euro per les. Het goede nieuws is dat deze cursus direct uitverkocht was nadat dit bekend werd!

De nieuwe cursus richt zich ook op de specifieke behoeften van hardlopers. Iedere les omvat een reeks houdingen en bewegingen die gericht zijn op het verbeteren van de flexibiliteit en het versterken van de spieren die nodig zijn voor hardlopen. Het doel is om de hardlopers te helpen blessures te voorkomen en hun prestaties te verbeteren.

De organisatoren Marco van Dam en Barbara van Gessel zijn erg enthousiast over de grote belangstelling voor de cursus. Het succes van de minicursus heeft aangetoond dat er veel belangstelling is voor yoga-onderwijs gericht op hardlopers, en het feit dat de cursus van 6 weken zo snel is uitverkocht, bevestigt alleen maar de populariteit van deze aanpak. Hopelijk zullen we in de toekomst meer van dit soort samenwerkingen zien tussen goede doelen, yogaleraren en onze club om mensen te helpen hun doelen te bereiken.

Helma van den Berg