The Hague Road Runners

Meedoen belangrijker dan winnen

Samen met haar loopmaatjes uit de groep van Ed Zijl doet Dieneke van der Waal dit seizoen mee met het Zorg en Zekerheid circuit. In totaal 8 wedstrijden waarvan er al 5 zijn (uit)gelopen. Dus nog maar 3 te gaan.

Eigenlijk doet Dieneke mee omdat Ed dit zo leuk vindt. Hij is supertrots op al ‘zijn’ lopers. En dan zijn er nogal wat, in totaal staan er bij elke wedstrijd zo’n 20 lopers uit de groep van Ed (en ook van andere groepen) te trappelen bij de start. Van jong tot oud, van langzaam tot snel. Het maakt niet uit hoe hard je loopt, het gaat erom dat je meedoet. En uiteraard doet Ed zelf ook mee.

Dieneke loopt de 5 kilometer en doet er alles aan om dit binnen de 27 minuten te lopen. In het begin was het afzien om deze kilometers zo snel mogelijk te lopen, maar het went snel en ze leert om haar energie te doseren over de kilometers. En natuurlijk wordt aan het lopen van deze afstand altijd aandacht besteed tijdens de trainingen.
Misschien is ze niet de snelste van de groep, maar omdat ze meedoet met alle 8 wedstrijden krijgt ze wel extra punten voor het klassement. Trouwe lopers worden dus beloond. Nog leuker is dat Ed zijn eigen klassement heeft en na afloop iedere loper in het zonnetje zet.

Voor Dieneke telt niet alleen de prestatie maar ook de sfeer om de wedstrijd en binnen de groep. Want meedoen is belangrijker dan winnen!

Het Zorg en Zekerheid circuit bestaat uit 8 wedstrijden verspreid over 6 maanden en verspreid over diverse locaties in het westen van Nederland, zoals Mijdrecht en Noordwijkerhout. Meer weten? Kijk op www.zorgenzekerheidcircuit.nl. Inschrijven voor de komende 3 wedstrijden kan nog steeds.

(mvg)