The Hague Road Runners

Laat de lente maar komen!

We schrijven begin maart en dat betekent dat de lente eraan komt. Dat wordt ook tijd, want het was een en al wind en regen de laatste weken. Vorig jaar was het weer de grote spelbreker bij de CPC, het grote hardloopevenement waar we als club maanden naar uitkijken. De CPC ging niet door omdat de organisatie de harde wind in combinatie met een lage gevoelstemperatuur onverantwoord vond voor de deelnemers. Dit jaar gooide het weer gelukkig geen roet in het eten, maar was er opeens een ander mogelijk obstakel: het coronavirus. Hoewel in andere landen verschillende sportevenementen zijn afgelast, ging de CPC gelukkig wel door. En konden veel leden van onze club laten zien waar ze al die weken voor hebben getraind. Het HRR-bestuur had nog een Plan B achter de hand (de 5, 10 en 21 km in Meijendel), voor het geval de CPC ook dit jaar zou worden afgelast. Maar dat kon gelukkig op de plank blijven liggen.

Dichter bij huis en terug naar de vereniging. Het bestuur is druk bezig met een nieuw beleidsplan voor de komende jaren. Het huidige beleidsplan loopt dit jaar af. Tijdens een overleg in februari hebben we een aantal speerpunten benoemd en we zullen deze tijdens de ALV verder toelichten. Het mag niet verbazen wanneer we het dan vooral hebben over het technisch beleid, ledenwerving en -behoud, accommodatie, duurzaamheid en onze maatschappelijke rol.

Verder hebben we ook nieuws vanuit het bestuur. Hellen den Dulk heeft onlangs aangegeven te zullen stoppen als bestuurslid. Dat betekent dat met het vertrek van Hellen een plek vrijkomt. We zijn dus op zoek naar een nieuw bestuurslid. Hierbij meteen maar een oproep: mocht je belangstelling hebben of iemand weten waarvan jij denkt dat het een geschikte kandidaat zou zijn, laat het ons weten. We gaan graag het gesprek aan om meer te vertellen over het werk en de plannen die we hebben. Tijdens de ALV in april nemen we dan niet alleen afscheid van Hellen, maar kunnen we hopelijk ook een opvolger van Hellen benoemen.

Op naar beter weer en mooie loopjes!

Marcel Kamsteeg, voorzitter
e-mail