The Hague Road Runners

Klimaatverandering

vlnr Marcel, Ewout, Hellen, Gijsbert, Jos en Paul

Wie heeft er geen mening over?
We worden er bijna dagelijks mee geconfronteerd.
Op tv omdat er weer verkiezingen aan zitten te komen. Na de verkiezingen zal het vast weer een tijdje stiller zijn. In onze tuin, parken en duinen omdat we elk jaar weer vroeger dan het jaar daarvoor bloemetjes, jonge eenden, ganzen en hoentjes zien verschijnen. Op scholen omdat leerlingen het momentum hebben gegrepen om, volkomen terecht, hun stem te laten horen en het “wapen” staken hebben opgepakt. Vooralsnog in het buitenland meer dan hier. Februari heeft weer een record achter zijn naam staan door op 27 februari een temperatuur van 20,5 graden Celsius te laten zien! Kortom, het is lente!!! Meteorologisch in elk geval. De korte broeken kunnen aan en leg de singlets maar vast klaar.

Het is nu zondagavond 10 maart en velen van jullie hadden vast een andere zondag in gedachten. Een zondag waarop met trots terug gekeken kon worden, omdat de CPC-loop zo lekker ging. Misschien wel zwaar tijdens de loop, maar bij het passeren van de finishlijn was je toch nog in staat om je mondhoeken en armen omhoog te krijgen! Daarna, onder het genot van een drankje, met z’n allen de loop analyseren en ervaringen uit te wisselen. Superlatieven vliegen heen en weer. Het liep allemaal anders. Zondagochtend om 07:00 uur kwam de gevreesde melding: CPC afgelast!! De winter geeft zich blijkbaar niet zomaar gewonnen!
Snel maar eens kijken naar een nieuwe mogelijkheid om de trainingsuren om te zetten in klinkende resultaten. Volgend weekend De Voorschotenloop en over twee weken de 20 van Alphen en de Westland Halve Marathon.

Ook binnen de vereniging is een “klimaatverandering” te zien. Met groot enthousiasme sluiten we straks een zeer geslaagd CPC-project af. Een groot applaus voor deze groep! Wat helemaal leuk nieuws is, is dat een zeer groot deel van de CPC’ers ook besloten heeft om lid te worden van onze familie. Dat doen ze alleen maar omdat de begeleiding en de sfeer zo goed bevallen is. Vandaar dat ik ook applaudisseer voor alle (assistent-)trainers van deze lopers. Ze hebben dit toch maar mooi voor elkaar gekregen! Je krijgt het er spontaan warm van. De winter zal toch plaats moeten maken voor de lente!

We gaan een prachtig jaar tegemoet met nog vele leuke evenementen en activiteiten. Zondag 26 mei de 23e editie van de Royal Ten en georganiseerd door leden van The Hague Road Runners. Graag wil ik jullie vragen om een keer mee te doen als vrijwilliger. Het is een unieke en succesvolle loop, maar alleen mogelijk met de hulp van jullie allen. Kijk op onze site hoe je je kunt aanmelden als vrijwilliger. Zonder vrijwilligers geen feest!
Later in het jaar zullen we ons eigen feest vieren. De club wordt dit jaar 35 en dat gaan we uitgebreid vieren. De voorbereidingen worden langzaam opgestart en ook hier kun je wellicht als vrijwilliger een bijdrage leveren. Hoe? Lees het artikel in deze editie!

Ik wens jullie een fijne lente en laat het klimaat je niet te veel veranderen!

Veel lees- en loopplezier!

Marcel Kamsteeg
Voorzitter