The Hague Road Runners

Kleine stapjes en grote passen

vlnr Marcel, Ewout, Hellen, Gijsbert, Jos en Paul

Kleine stapjes en grote passen

Kleine stapjes en grote passen zijn nog wel eens termen, die je bij een training hoort. Wanneer je zwoegend een heuvel wordt opgestuurd, kun je dit het beste doen met kleine stapjes. Eenmaal over de top weer naar beneden, dan gaat het vaak vanzelf en moet je soms moeite doen om je grote passen niet te groot te laten worden. Je loopt jezelf snel voorbij.

Dit gaat ook vaak op in het dagelijks leven. In drukke en gestreste tijden is het raadzaam om zaken stapje voor stapje af te handelen. De kans op fouten is dan kleiner. Wanneer alles mee lijkt te zitten, voelen we ons goed en worden de stappen vaak groter. Wel op blijven letten, want bij een goed gevoel en grote stappen zijn we minder waakzaam en voor je het weet, probeer je een heuvel met grote stappen te nemen.

Bij de club gaat het niet anders. Ik heb het idee dat veel mensen het naar hun zin hebben bij de vereniging. Met de vereniging zelf gaat het ook best lekker. Het ledenaantal is stabiel. Wanneer je om je heen kijkt bij andere verenigingen (niet alleen atletiek), dan is dat best een prestatie. We hebben een verbouwing achter de rug en het resultaat is ook iets om trots op te zijn. We hebben in de afgelopen periode weer een aantal nieuwe trainers mogen begroeten en er start binnenkort weer een groep met de cursus assistent-trainer. Ook de beginnersgroep en later dit jaar de CPC-groep gaat weer van start en elke keer weer mogen we rekenen op een flink aantal nieuwe leden. De club bestaat dit jaar 35 jaar en we hebben net een fantastisch jubileumfeest achter de rug. Iedereen vond het een zeer geslaagd feest! Maanden aan voorbereiding zijn hier in gaan zitten en ik wilde hierbij Miranda Pronk, Trudy van Oosterbosch, Helma van den Berg, Mavi Cristache, Hellen den Dulk en Bert-Jan Ellen nogmaals danken!

Allemaal geweldig nieuws! Het lijkt wel of we een heuvel afrennen met flinke passen. We moeten natuurlijk wel waakzaam blijven en zorgen dat die stappen niet te groot worden. Er staan ons weer nieuwe uitdagingen te wachten. Ondanks het goede nieuws dat er trainers bij zijn gekomen en we straks een aantal nieuwe assistent-trainers mogen begroeten, is en blijft het trainerscorps een punt van aandacht. We zijn al voorzichtig bezig met de noodzakelijke vervanging van het dak en kijken dan ook naar eventuele zonnepanelen. Het gaat hier om behoorlijke bedragen en volle aandacht is noodzakelijk. Er lopen projecten zoals Parklopen en er is door leden ambitie getoond om nog meer te doen op het maatschappelijk vlak. De club bruist behoorlijk van enthousiasme. Dit vraagt natuurlijk veel tijd en energie van leden.

Laten we dus wel blijven letten op de grootte van de passen. Hoewel een heuvel niet minder steil wordt naarmate er meer lopers zijn, zal het wel als minder zwaar worden ervaren. Dit geldt ook voor al het werk dat ons te wachten staat. Denk je te kunnen helpen, laat het ons weten! Vele handen maken licht werk!!

Veel loopplezier!
Marcel Kamsteeg

NB: Ik kan het toch niet laten…. Begin je zondagochtend met een kort loopje! Kom eens buurten bij een van de Parklopen en neem familie en vrienden mee!! De zondag wordt er meteen beter door!