The Hague Road Runners

Hulde aan alle CPC-lopers

Don’t stop me now: zoals Freddie Mercury het al zong, zo voelden deze lopers zich vast toen zij ondanks de afgelasting van de CPC vorige week toch naar de club kwamen om te trainen. De medaille mag dan (nog) niet om hun nek zijn gehangen, toch hebben zij al een grootse prestatie geleverd na een succesvol nieuw CPC-traject.

Dit jaar is binnen de club voor het eerst een CPC-traject begonnen waarbij de projectlopers na drie weken zijn ingestroomd in bestaande loopgroepen. Voorheen waren er namelijk eerst een paar maanden aparte CPC-loopgroepen.
De huidige structuur biedt een aantal voordelen:
– er zijn minder trainers nodig om aparte CPC-groepen te begeleiden,
– de projectlopers leren de vereniging en de leden meteen beter kennen,
– de aansluiting bij een bestaande groep is al in gang gezet bij aanvang van het project.

De CPC-commissie bestond dit jaar uit Ben van Kan, Frans Perdijk, Ruud Noordman en Remon de Klerk. Alle trainers hebben aan de CPC meegewerkt. Er is door de commissie en de trainers keihard gewerkt, sommige trainers gaven de afgelopen weken wel vier keer per week training!
Ook veel dank aan de bestaande HRR-leden voor hun support bij het ‘opvangen’ van de nieuwe lopers!

Trainster in opleiding Jolanda Messerschmidt laat ons het volgende weten: “Zelf ben ik de lopers ook dankbaar dat ze zo enthousiast hebben meegetraind met mij – dat heeft heel erg bijgedragen aan het (bijna) afronden van mijn trainers-opleidingstraject.”
De lopers uit Jolanda’s groep trokken zondag dan ook hun clubshirts aan, speldden de startnummers op en liepen in het kader van dat opleidingstraject dan ook gewoon nog even een koude en natte 10 kilometer!

Er is dus een goede basis gelegd en dat leidt tot tevreden geluiden bij de projectlopers. Zo tevreden zelfs, dat “een zeer groot deel van de CPC’ers ook besloten heeft om lid te worden van onze familie”, zoals voorzitter Marcel Kamsteeg trots schrijft in zijn voorwoord in dit Magazine.

Don’t stop me now: de domper van de CPC is misschien al bijna vergeten, zeker nu de projectgroep twee weken is verlengd tot aan de Halve Westland op 23 maart (waarbij ook de 5 en de 10 km kunnen worden gelopen).

Op de foto: de groepen van trainer Frans Perdijk en trainster in opleiding Jolanda Messerschmidt.

(lh)