The Hague Road Runners

HRR trainingsweekend kilometers vreten op bosgrond en dansvloer

Het was een fantastisch HRR trainingsweekend met ruim 90 deelnemers. Het organisatieteam Sandra van den Berg en Guus Vogelpoel heeft zichzelf weer overtroffen. Het hele weekend was er keuze uit hardlooptrainingen, wandelingen, fietstochten of lekker relaxen bij de open haard van hotel De Bergse Bossen in Driebergen. En zelfs in de avond was er entertainment geregeld. (mvg)

De start van het trainingsweekend was op vrijdagavond met een hersenkrakende pubquiz van Huub Redegeld. Wie kent het geluid van de kookaburra of een snurkend konijn? En weet je nog wie ‘Waarom fluister je mijn naam nog?’ zong? Met fragmenten van de meezingers van André Hazes stond de hele zaal op zijn kop en moest het hele nummer worden gespeeld. Het personeel van het hotel speelde na de pubquiz hierop mooi in door ook meezingers te draaien. Het werd een lange avond… of korte nacht.

Zaterdagochtend om 09.00 uur stond iedereen weer fris klaar voor de trainingen. Eerst een groepsfoto, gevolgd door een warming-up van de hele groep onder leiding van Georgette. Een warming-up die voelt alsof je al een hele training achter de rug hebt. Daarna keuze uit een training loopscholing van Jan, een bootcamp met Barbara en korte (langzame/snelle) trainingen van Ingrid, Ben en Appie of wandelen met Terry.

In de tussentijd had het hotel een superbrunch klaargezet waar iedereen na de middagtrainingen op aanviel. Te veel eten werd direct afgestraft tijdens de trainingen die een uurtje daarna volgden.  Onder leiding van eigen trainers Appie, Ingrid, Barbara, Ben, Jolanda, Marty, Terry en mensen van de plaatselijke hardloopvereniging waren er prachtige looproutes uitgezet. Er is deze keer ook niemand verdwaald en zijn er niet per ongeluk extra kilometers gelopen.

Na het diner ging iedereen los op de ‘bad taste party’. Foute glimmende nylon blouses, pruiken, glitterjurken, blokkeerpieten, pooierpakken of presidenten op kruishoogte, vrouwen verkleed als man en omgekeerd. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Dankzij de muziek van DJ Earl zijn ook op de dansvloer de nodige kilometers afgelegd.

En dan de volgende ochtend toch weer vroeg opstaan om te trainen. Hulde aan de trainers die ook dan weer klaarstaan. Met een lekker ontbijtje en prijsuitreiking voor de beste outfit – terechte winnaar waren de blokkeerpieten – en een hartelijk applaus voor de organisatoren was het weekend voor de meeste mensen afgelopen. De paar echte diehards bleven nog achter om in de middag te gaan hardlopen of wandelen.
Het was weer een onvergetelijk weekend. Dank Sandra en Guus voor de organisatie.

Na drie keer het weekend te hebben georganiseerd, is het ook wel tijd om het stokje over te dragen aan anderen. Dus bij deze een oproep om je binnenkort te melden bij Guus, Sandra of Paul Slijpen van het bestuur als je het volgende trainingsweekend wilt organiseren. Guus en Sandra willen je graag inwerken. Het kost misschien wat tijd, maar je krijgt er ook veel lol en dankbaarheid voor terug!

(mvg)