Hague Road Runners

Hoe is het met… John van der Kroft?

De tijd gaat snel, erg snel. En soms als je buiten wandelt of traint, plopt de vraag op: “Hoe is het met?”. Een mooie vraag voor een nieuwe rubriek. Steeds geeft een clublid het stokje door aan een ander lid, aan wie hij of zij iets wil vragen.

John met kleinkind

Druk druk druk, wie is daar toch zo druk? John heet hij en ja, hij kletst voor twee. En het maakt niet uit waarover. Veel leden zullen hem kennen, want John is altijd duidelijk aanwezig. Hij straalt energie uit en is levendig. John kent Jan en alleman en geeft zijn commentaar, ongeacht of het gaat over busje rijden, hardlopen of moppen tappen. John laat zich horen over allerlei onderwerpen en is niet om te krijgen.

Hoe is het met je?
“We lopen nog wel hoor. In hele kleine groepjes met zijn tweetjes. Verder ben ik nog wel aan het werk, maar ik hoop dat ik volgend jaar met pensioen kan. Dat is dan drie jaar eerder met pensioen, op mijn 64e! Ik heb een wisselend rooster. Als ik mijn rooster krijg, dan kijk altijd eerst of ik vrij ben op de tijden van de clubtrainingen. Als ik zie dat ik niet kan trainen, dan probeer ik altijd een collega te vinden die wil ruilen. Meestal lukt het wel, maar het is niet altijd leuk om het voor elkaar te krijgen. Maar er zijn ergere dingen in het leven.”

Wat is de impact van corona geweest op jouw leven?
“Tijdens de eerste lockdown heb ik minder gewerkt, omdat er minder gereden werd. Daarnaast heb ik ook geprobeerd om meer afstand tot mijn werk te krijgen. Ik laat me niet meer verleiden om actie te voeren, wat ik eerder wel altijd deed. Ik zat in de ondernemingsraad, maar ik doe nu niet mee met de verkiezingen voor de OR. Ook al willen mijn collega’s dat wel allemaal. Daarnaast ben ik druk met mijn moeder van 88 jaar. We doen veel voor haar, alle boodschappen, administratie, aanvragen en papieren e.d. We zijn nu in afwachting van een verpleeghuisopname. Dat gaat heel wat zorgen schelen.”

Wat mis je het meest?
“Ja, dat klinkt raar, maar dat is de club! Er is meer in het leven, maar dat loopt verder allemaal door. Ik mis de woensdagavond. Ik ga er niet door omvallen, maar toch. Ik weet niet of het weer allemaal gaat worden zoals vroeger. Maar als we weer mogen, dan ga ik weer zo snel mogelijk op de woensdagavond of zaterdagochtend naar de club! Ik hoop dan ook weer met mensen van de club zoals Roel, Pim, Thea en Leen te wielrennen. En natuurlijk hopen we dat de vakantie doorgaat. Vanaf 8 mei ga ik met een grote camper trekken.”

Peter Groen heeft de bijzondere vraag voor John bedacht:
“Slik je nog wel je ADHD-pillen?”
“Haha, ja dat was wel een dingetje tussen Peter en mij. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ze nooit geslikt. Ik ben gewoon nog net zo lekker druk als dat ik 20 jaar geleden was.”

John zijn vraag is voor …
“Ja, nou vraag je me wat. Maar het is eigenlijk ook niet zo moeilijk. Ik wil dan graag Mirjam Graat mijn vraag stellen. Ze heeft een speciaal plekje in mijn hart. We hebben een hele tijd in dezelfde groep gelopen en ik heb wel een vraag voor haar.”

Weten wat die vraag is? lees dan ook de volgende aflevering van deze rubriek.

Naam: John van der Kroft
Leeftijd: 62 jaar
Werk: buschauffeur in regio Haaglanden bij EBS
HRR-lid sinds: 1988 of 1989, John is er even uit geweest in 2009 omdat doktoren zeiden dat lopen niet goed was voor zijn heup.
Traint bij: Ed Reinecke.
Houdt van: kleindochter, wandelen met mijn vrouw, wielrennen en hardlopen.