Hague Road Runners

Hendrike Oosterhof: Rift Valley Marathon in Kenia

Hendrike Oosterhof is een van de hardlooptalenten in de groep van Appie Beekhuizen. Naast haar passie voor hardlopen draagt ze het goede doel een warm hart toe en zit ze zelfs in de organisatie daarvan.

Anderhalf jaar geleden liep ze mee met de Rift Valley marathon in Kenia. Deze marathon werd georganiseerd door Unicef waarbij al het geld van de inschrijvingskosten (minimaal € 5.000,00) bestemd was voor het goede doel, het project Football for Water. Hierdoor krijgen kinderen en leraren op school toegang tot schoon water en toiletten en wordt er via sport- en spelactiviteiten gewerkt aan sociale vaardigheden van de kinderen. Hendrike heeft met hulp van sponsoren het geld voor de inschrijving bij elkaar gehaald. En vervolgens genoten van de marathon met een spectaculaire route op 2400 meter hoogte door dorpen en valleien in Kenia.

Deze marathon heeft zoveel indruk op haar gemaakt, dat Hendrike samen met Alewijn Verboon en Marjolein Dunki Jacobs van de Lornah Kiplagat Foundation de Rift Valley Marathon in 2020 organiseert, ondersteund door Unicef. Ook voor deze editie van de Rift Valley Marathon geldt dat deelnemers zelf hun inschrijvingsgeld van € 5.000,00 of meer moeten binnenhalen. Daarnaast betalen de deelnemers een bedrag van € 1.800,00 voor een week onderdak in het hardlooptrainingskamp van Lornah Kiplagat. Al het opgehaalde geld gaat naar Unicef en de Lornah Kiplagat Foundation die meisjes de kans geeft om na de basisschool verder te studeren en daarmee een beter leven kunnen opbouwen. Het zou fantastisch zijn om met zoveel mogelijk deelnemers naar Kenia te reizen. Uiteraard zijn donaties van niet-lopers ook van harte welkom.

Meer weten over de Rift Valley Marathon om zelf mee te doen of te doneren? Ga naar de site riftvalleymarathon of neem contact op met Hendrike. Alle financiële hulp wordt op prijs gesteld.

Marion van Griethuizen