The Hague Road Runners

Hardlooppaspoort van Svenja, Joris en Floris

Naam: Svenja
Leeftijd: 39
Hardloper sinds: ik wil mezelf niet het stempel hardloper geven, maar ik loop sinds een jaar of 10 afwisselend fanatiek en ver.
Gestart met hardlopen omdat: buitensporten zoveel fijner is.
Doel CPC: rennend de finish over.
Hardlopen is voor mij: een manier van ontspannen, reden om meer naar buiten te gaan en een manier om fit te blijven.
Mijn voorbeeld als loper is: ik zit niet zo erg in de scene, maar iedereen die met wat voor doel dan ook zijn hardloopschoenen aantrekt is een topper!
Hoe is de CPC gegaan? Mijn eerste halve marathon is een feit! De medaille is binnen. Ik heb genoten van de sfeer, het publiek en de route. Het was een mooie ervaring.
Heb je nog gedacht aan de tips? Uhhhhm, eigenlijk niet.
Ben je tevreden? Ik heb voor de eerste keer de finish gehaald van een halve marathon. En of ik blij ben. Zeker weten! Tuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering.
Maar voor nu, hoe dan ook een PR :-).


Naam: Floris
Leeftijd: 40
Hardloper sinds: een jaar of 15
Gestart met hardlopen om fit te blijven
Doel CPC: onder de 1:20 lopen
Hardlopen is voor mij: ontspanning, fit blijven en gezelligheid
Mijn voorbeeld als loper is: Eliud Kipchoge
Hoe is de CPC gegaan? Goed! In het begin liep ik comfortabel in een groepje, waardoor de wind tegen niet zo zwaar viel. Vanaf de Boulevard begon het wat te piepen en kraken, maar ik kon mijn tempo redelijk vasthouden. Aan het einde zat er nog een klein sprintje in en ik ben bijna een halve minuut onder de 1:20 geëindigd. Het bedrijventeam van Bob van Berkel waar ik in meeliep werd derde bij de recreanten, dus dat was ook mooi. Met dank aan Wai Bun, die geregeld had dat ik en ook andere Road Runners mee mochten lopen in dat team.
Heb je nog gedacht aan de tips? Zeker, de tip van Joris om rustig te beginnen bij de start heb ik goed opgevolgd. Links en rechts schoten er fanatieke renners aan me voorbij en eentje struikelde zelfs bijna over me heen. Ik hield echter vast aan mijn geplande tempo. Ik heb geprobeerd me ook aan Svenja’s tip te houden, maar eerlijk gezegd was ik toch wel gefocust op die eindtijd. Lol beleven aan de race werd daar een beetje ondergeschikt aan. Dat neemt niet weg dat ik genoten heb van de support van onze clubleden, die werkelijk overal langs het parcours stonden. Vooral Pieter was een erg fanatiek supporter, hij heeft de halve boulevard met me meegerend 😀 (ook met anderen trouwens). Maar ook veel dank aan Appie, Ben, Pascal, Gerard, Frans, Boris, etc. etc.
Ben je tevreden? Zeker, ik heb mijn doel gehaald en volgens mij heeft iedereen een leuke dag gehad. Ik had me het niet beter kunnen wensen.


Naam: Joris
Leeftijd: 41
Hardloper sinds: ongeveer 2,5 jaar
Gestart met hardlopen omdat: ik tijdens het zaalvoetballen een stevige hamstringblessure had opgelopen en de fysiotherapeut me aanraadde om via een hardloopschema rustig op te bouwen. Sindsdien ben ik door blijven lopen.
Doel CPC: de finish!
Hardlopen is voor mij: ontspanning, nieuwe paden ontdekken en grenzen verleggen.
Mijn voorbeeld als loper is: de vier automonteurs uit de film De Marathon: met inzet en motivatie kan iedereen de finish halen.
Hoe is de CPC gegaan? Goed! Toch iets te snel gestart en daardoor had ik het na 16 km wel even wat moeilijker, maar ik ben gefinisht binnen de 2 uur en een kwartier, en daar ben ik voor de eerste keer niet ontevreden over.
Heb je nog gedacht aan de tips? Zeker! Ik heb genoten van de sfeer en geprobeerd zo ontspannen mogelijk te lopen en dat is aardig gelukt.
Ben je tevreden? Ja en nee. Ik ben blij hoe het is gegaan, maar die tijd kan en moet natuurlijk nog een stuk beter!