The Hague Road Runners

Groot aantal aanmeldingen voor Beginnerscursus

“We trakteren wanneer het drie trainingen achter elkaar regent.” Dat zeggen we altijd bij de start van de beginnerscursus in september. Maar hoe vaak komt dat nu voor? We schrijven dit artikel net na de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown. Inmiddels zouden we een regentraining graag voor lief nemen. Alles beter dan dat alles stil ligt. Helaas is het niet anders, maar met de nodige creativiteit van lopers en trainers komen we deze periode zeker door.

Eén van de doelen van de beginnerscursus is om lopers te leren zelfstandig met plezier en blessurevrij te lopen. Dat dit moment nu al is aangebroken zagen we niet aankomen, maar we gaan de lopers helpen met trainingsadviezen, begeleiding in het schema en waar nodig persoonlijk advies. We gebruiken hier de groepsapp voor en hebben wekelijks een Zoomsessie waarin we bijpraten, tips geven en ervaringen delen.

We hebben 36 deelnemers, dat is het hoogste aantal sinds jaren. We hebben vijf verschillende nationaliteiten en verder bestaat de groep voornamelijk uit vrouwen. De leeftijden lopen uiteen van 17 tot 67 jaar met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Per training hebben we tussen de 25 en 30 lopers.

Foto: Jan Harm Bakhuys

Gelukkig hebben we een flink aantal trainers en assistenten waardoor we, na hervatting van de clubtrainingen, goed kunnen splitsen. Daarmee blijft de groep overzichtelijk, is er persoonlijke aandacht en kunnen we op veilige onderlinge afstand lopen.

De doelen zijn verschillend, van leefstijlverbetering, verbetering van techniek, het aaneengesloten kunnen lopen van 30 minuten tot terugkeren naar het lopen na een lange afwezigheid.

Ook nu we vanwege de coronabeperkingen tijdelijk geen begeleide training kunnen geven blijkt lopen dé ideale sportvorm. Je kunt tenslotte altijd en overal lopen. Onze gemotiveerde groep beginners zal zich door deze periode dan ook niet laten weerhouden om door te gaan naar een resultaat dat ze positief zal verrassen. We hopen dat we de clubtrainingen weer snel met ze op kunnen pakken.

Robert Ficker