The Hague Road Runners

Fotoshoot in de duinen


Fotograaf Petrissa Romijn brengt beweging in beeld. Enkele hardlopers uit het team van Barbara van Gessel mochten in de duinen model staan.

Opstuivend zand dat in de lucht stil lijkt te hangen, hoe kun je dat beter in beeld brengen dan met een groep hardlopers in de duinen. Bevriezen van beweging, zo heet dat in de fotografie. Petrissa Romijn legde het met haar camera vast. Enkele leden van de groep van Barbara pakten na een duurlooptraining op de zaterdagmorgen op speciaal verzoek een paar extra heuveltjes, zodat Petrissa haar gewenste plaatjes kon schieten.

Petrissa volgde de fotovakschool en wil nu haar techniek verder verbeteren met portretten van sporters. De fotoshoot in de duinen was een test met de techniek ‘flitsen met hoge sluitertijd’. Later dit jaar hoopt ze een nieuwe kwalificatie te halen. “Ik ken Barbara via mijn zwemgroep en zij bood aan mij te helpen. Haar team was niet te beroerd om mee te werken. Het werd een zeer geslaagde fotoshoot en het was erg leuk. Een gezellige groep, een prachtige omgeving met enthousiaste lopers. De shoot heeft mooie plaatjes opgeleverd met het beoogde resultaat!’’