Hague Road Runners

Enthousiaste reacties vanuit de beginnersgroep

Onder de beginnersgroep is een mini-enquête gehouden. De respons toont een enthousiaste start. “Hier wil ik bij blijven!”

Warme sfeer
Wat viel op? De kersverse leden zijn eensgezind. “Superleuk!” Er was al snel een groepsgevoel. De trainingen werden omschreven als ‘plezierig’ en ‘stimulerend’. Iedereen was welkom, ongeacht zijn of haar niveau en doel. In een groep trainen beviel zeker.

Zeer betrokken
Ook over de inzet van de trainers waren lovende reacties. “Deskundig.” De trainers waren benaderbaar en enthousiast. “Top hoe de vereniging iedereen wist te motiveren.” De positieve woorden tijdens de training bleven niet onopgemerkt. “Jullie kunnen het!”

Schema
Na het, door corona, gedwongen stopzetten van de trainingen hebben de lopers het schema aangehouden. Dat zorgde wekelijks voor een duidelijke indeling en houvast. Online werden de trainingen begeleid via Zoom. “Het leek me onhaalbaar, maar ik verraste mezelf elke keer als het me toch lukte.” Zeker de helft van de deelnemers aan de enquête had het schema volledig gevolgd. Na het formele einde van de trainingsperiode eind november, is een overbruggingsschema verspreid. Hiermee kunnen de lopers blijven trainen tot de herstart die hopelijk snel komt. Iedereen kijkt hier reikhalzend naar uit.

Beginnersgroep
Foto: Jan Harm Bakhuys

Gevarieerd programma
De trainers waren iedere training weer creatief in het bedenken van oefeningen. Steeds aangevuld met een goede uitleg en tips. Er werd aandacht besteed aan de vele aspecten van het lopen. “Ik zou nog meer looptechniek willen leren.”

Zoom
Naast hardlooptrainingen organiseerden de trainers bovendien presentaties over kleding en blessurepreventie. In 2021 worden hopelijk weer gastsprekers uitgenodigd. Tijdens de coronaperiode werd via Zoom aandacht gegeven aan speciale onderwerpen, zo kwamen mentale zaken als Flow, visualisatie en focus aan de orde. Het was volgens de reacties in de enquête “online goed gefaciliteerd”.

Kortom: een goed begin is het halve werk.

Tim Baas