The Hague Road Runners

Eerste training even anders dan anders

Jeroen SikkemaJawel, er zou weer getraind kunnen worden! Via WhatsApp aanmelden bij onze trainer Frans, maximaal 5 lopers plus trainer, dinsdagavond 12 mei, om 18.45 uur. Niet bij ons clubgebouw, maar op de parkeerplaats bij TNO. Dat leek me wel wat.

Toen de overheid bekend maakte dat het onder voorwaarden weer mogelijk zou zijn om te trainen, heb ik op donderdag 7 mei weer eens mijn standaardrondje vanuit huis gelopen. Ruim 5 kilometer, deels door het Haagse Bos. Het was precies twee maanden geleden dat ik gelopen had, de laatste keer was de CPC-loop op 8 maart. En dat kon ik merken ook, zeker de volgende dag. De beenspieren protesteerden eensgezind!

Een paar dagen later fietste ik tegen half zeven richting TNO. Het was er nogal uitgestorven. Het voelde alsof ik een afspraak had met een dealer, of een geheime informant. Maar op het einde van de weg stond iemand met een fiets, en toen ik dichterbij kwam zag ik hardloopkleding en het bleek Lucienne te zijn. Gelukkig was ik niet de enige! We stonden bij de slagboom van de parkeerplaats voor TNO-medewerkers, vlakbij de oprit naar het fietsbruggetje over de Landscheidingsweg. We complimenteerden elkaar dat we het gevonden hadden.

Er kwam alleen verder niemand bij. We hadden beiden onze smartphone thuisgelaten en dat kwam nu niet goed uit…

We fietsten terug naar de rotonde en keken even op de P van het Strafhof. Niemand. Daarna weer terug, even over de fietsbrug over de Landscheidingsweg naar het clubgebouw. Niemand. Weer over de fietsbrug terug, Meijendel inkijkend op zoek naar ons groepje, en weer afdalen naar de slagboom bij de TNO parkeerplaats. Weer niemand. Op de rotonde zagen we dat er ook nog een weggetje achter TNO langsliep. We fietsten het weggetje in en na een bocht zag ik Frans met Sander en Rafaël net vertrekken richting Meijendel. Frans keek als een boze onderwijzer naar ons en wierp een blik op zijn horloge. “Weten jullie wel hoe laat de trainingen beginnen?”. Ik wist eerlijk gezegd niet dat ook daar een parkeerplaats was. De laatste jaren is het altijd de fietsbrug over en dan direct Meijendel in over het voetpaadje (sinds kort trouwens ook een mooi fietspad).

We hadden inmiddels al een halve fietstraining achter de rug, maar waren opgelucht dat we toch nog een hardlooptraining zouden krijgen. Inclusief Frans waren we met zijn vijven; Nasima had moeten afzeggen vanwege haar werk.

Ik had gedacht dat we heel rustig weer zouden beginnen om erin te komen; gewoon even lekker een stukje hardlopen. Maar Frans had andere plannen… Zoals iedereen weet is na corona alles anders en dat gold ook voor deze training. Ik heb geloof ik nog nooit zulke lange stukken door het zand gerend. Maar het was fijn. Af en toe ga je onbewust even binnen de anderhalve meter, maar afstand houden went snel. Het leek wel of de lucht boven de duinen veel helderder was dan vroeger. Volgens mijn medelopers zou dat best kunnen door het vrijwel afwezige vliegverkeer! En hoorden we ook niet meer vogels?

Veel dank aan Frans voor zijn inzet en ik hoop vaker te kunnen meedoen aan deze mini-trainingen. En uiteraard, dat we weer gewoon vanaf het clubhuis kunnen starten en na afloop een drankje en een babbel kunnen doen.

Jeroen Sikkema