The Hague Road Runners

Een zonnige start van Parklopen

In een zonovergoten Zuiderpark vond zondag 22 september de aftrap van Parklopen plaats. Onder begeleiding van vrijwilligers van AV Sparta, Haag Atletiek en The Hague Road Runners startten 20 lopers met een rondje van 1 of 3 kilometer door het Zuiderpark.

Den Haag is een van de Nederlandse steden die het fenomeen Parklopen introduceert. Een kort loopje in het park, op de zondagmorgen, met afstanden van 1 en 3 kilometer. Lekker laagdrempelig zodat iedereen kan meedoen.

De opkomst op 22 september was nog niet optimaal, maar deelnemers aan deze eerste editie waren enthousiast over hun stap naar meer bewegen. Hardlopen, wandelen, race-runnen, het is allemaal mogelijk bij Parklopen. Tijd en snelheid zijn niet belangrijk. Het doel is om iedereen enthousiast te maken voor hardlopen. In Engeland is dat na jarenlange Parkruns ook gelukt. Daar doen nu wekelijks 160.000 mensen mee.

Vanaf zondag 6 oktober worden de Parklopen elke twee weken georganiseerd op drie locaties: Clingendael, Zuiderpark en Westduinpark. De start is om 09.30 uur en het is rond 10.30 uur afgelopen. De organisatie en begeleiding is in handen van AV Sparta, Haag Atletiek en HRR. Vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen, zijn van harte welkom. Meld je aan via deze link. Of neem contact op met Marcel Kamsteeg.

(mvg)