The Hague Road Runners

Een strakke buik in deze tijd van coronakilo’s

Een strakke buik is beter dan al die coronakilo’s, dachten velen in de groep van Barbara van Gessel. Daarom gingen 15 lopers in april de uitdaging met Barbara en Hetty van Toorn aan: een buikspierchallenge. En: in mei verzorgen de dames weer een challenge waar iedereen aan mee kan doen!

Barbara zocht naar een uitdaging ter vervanging van de bootcamp met haar groep. Ze benaderde Hetty van Toorn, die sinds een halfjaar elke maand challenges op Facebook zet waar iedereen gratis aan mee kan doen. En toeval bestaat niet: Hetty had voor de maand april de buikspierchallenge op het programma staan.

Barbara wilde hier met haar hardloopgroep aan meedoen, maar wel in een aangepaste vorm. Alles om te zorgen dat iedereen tijdens deze periode lekker fit blijft en sterker wordt. Barbara: “Hetty begon met 10 seconden en dat vond ik te weinig voor mijn lopers. Daarom zijn wij gestart bij 30 seconden en we gaan naar 2 minuten. Hetty had net een plankchallenge gedaan, dus die hebben we er ook bij gezet.”

Iedere ochtend in april is er een video en bericht op de speciale Facebookpagina te vinden. Je wordt uitgedaagd om steeds verder te gaan om goede buikspieren te krijgen. De opbouw is lekker en af en toe krijg je zelfs een dag vrij. Wie wil dat nu niet, zou je denken?

Nou, er waren een paar mannen in de groep die direct hun torso lieten zien om te bewijzen dat ze het niet nodig hadden (zie foto). Maar anderen zie ik iedere dag trouw aan het werk (tenminste, dat stel ik me zo voor).

Hetty: “Het zijn 10 buikspieroefeningen die in tijd oplopen van 30 seconden per oefening naar 2 minuten. Barbara verzorgt de filmpjes en ik voeg de plankchallenge eraan toe, vaak ook met filmpjes om te motiveren en te ondersteunen.

Barbara: “In totaal doen er zo’n 13 personen mee. Met de 10 verschillende oefeningen zitten we nu al op 65 seconden.” (red.: dit was op 13 april.)

Hetty: “Het is superleuk om dit te organiseren. Dit is een laagdrempelige manier om toch lekker bezig te blijven en je kan dit op elk moment van de dag doen!

Meedoen?
Wil je in mei ook meedoen? Hetty organiseert per 1 mei een buikspierchallenge voor gevorderden. Die loopt ook weer via Facebook, dus je hebt een FB-account nodig. Voor vragen of meedoen met de challenge kun je Hetty mailen. Ze voegt je dan toe.
Barbara organiseert in mei een plankchallenge via WhatsApp. Andere belangstellenden kunnen zich melden bij Barbara.

Helma van den Berg

hettyvantoorn@femchi.nl
barbaravan.g@kpnmail.nl