Hague Road Runners

Een herfst vol tradities

Foto: Jan Harm Bakhuys

Beste Road Runners,

Wat een drukke periode hebben we achter de rug. Zaterdag 10 september stonden de trainers centraal. Na de ochtendtraining was daar het moment dat alle (assistent-)trainers in het nieuw werden gestoken. Vanaf nu zul je hen in duidelijk herkenbare kleding zien lopen. Natuurlijk is hier een woord van dank op zijn plaats voor de Club van 100. Zij hebben de aanschaf van deze trainerskleding mede mogelijk gemaakt!

Een week later op zaterdag 17 september hebben we eerst kunnen genieten van een sportieve middag met de Hot Road Race. Natuurlijk een Road Runners-traditie. Een mooi en geslaagd evenement en dit jaar georganiseerd door de groep van Appie Beekhuizen. Al (hard)lopend en fietsend een rondje van 20 kilometer met de nodige vragen en uitdagingen onderweg. ’s Ochtends hielden de meesten nog rekening met een flinke regenbui, maar het viel erg mee. Misschien dat bij de start nog een paar groepen een bui over zich heen hebben gekregen, maar de middag was verder zonnig en droog! De zaterdag had nog meer in petto: onze Haegsche Ooievaar Runners organiseerden in het kader van de Roparun een Argentijnse BBQ. Ook dat was een, in dit geval, heerlijk, gezellig en geslaagd feestmaal! Een race en BBQ waar de nodige voorbereiding aan vooraf is gegaan en waar veel mensen weer hun tijd en energie in hebben gestoken. Veel dank aan deze vrijwilligers!

Een dag later op zondag 18 september zijn we weer van start gegaan met het 1vande4-circuit bij AV Sparta. Zaterdag 22 oktober is de volgende wedstrijd bij Haag Atletiek en op zondag 27 november starten we het crosscircuit met onze eigen Clingendaelcross. We willen ook graag aandacht vragen voor de herstart van de Meijendelloop. Deze loop hebben we door corona een tijdje moeten missen. Afgelopen week heeft Dunea het licht op groen gezet en op zaterdag 26 november mogen de langeafstandlopers weer van start voor een rondje van 25 kilometer door Meijendel. Dit jaar werkt de organisatie van de Meijendelloop intensief samen met The Hague Road Runners om er weer een vroeg hardloopfeest van te maken. Wil je meedoen? Het maximale aantal deelnemers is gesteld op 350. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dus wees er snel bij! Vanaf 8 oktober 2022 staat inschrijven open. Inschrijven verloopt via www.inschrijven.nl.

Naast al dit gezellige en sportieve gebeuren speelt natuurlijk ook de voorbereiding op de ALV van maandag 24 oktober. In de afgelopen periode is daar al veel over gezegd en geschreven. In oktober zijn er weer gesprekken met de Atletiekunie. Hierbij zijn ook andere wegatletiekverenigingen aanwezig. Natuurlijk zullen we de eventuele resultaten van deze gesprekken met jullie delen. Voor de zekerheid melden we nog even dat op de ALV van 24 oktober geen besluit zal worden genomen over het wel of niet aangesloten blijven bij de Atletiekunie. We zullen deze vergadering vooral gebruiken om informatie uit te wisselen.

De komende periode zal niet minder druk worden. Sterker nog, er staat veel te gebeuren en daar hebben we natuurlijk ook weer vrijwilligers voor nodig! Meer informatie hierover zie je verderop in dit Magazine.

Blijf in beweging, blijf gezond en let op elkaar!

Marcel Kamsteeg
Voorzitter