Hague Road Runners

De Crazy Run door Fenna en Patty

Heb je het ook gezien? De bescheiden aankondiging op de tafels in ons clubhuis? ‘Crazy Run op zondag 13 maart 2022 – Fenna en Patty lopen 12×5 km voor Roparun, van 5 tot 17 uur starten ze ieder heel uur.’

Reden genoeg om eens te gaan kijken op deze mooie dag hoe het met de dames gaat. Als vliegende reporter fiets ik mee om ze te ondersteunen en te zien hoe een crazy run is.

Fenna en Patty voorop, ze lopen een lekker tempo. Saskia als echte teamcaptain, naast de dames met een gezellig muziekje erbij. Daarachter lopen twee dames uit het badmintonteam van Fenna, om Fenna en het goede doel te steunen. Daarachter twee fietsers van het Roparunteam, de vliegende reporter en Theo met de collectebus.

Na een paar kilometer spreidt de stoet zich uit en spreek ik Fenna, terwijl ze soepel haar rondje loopt. “We zijn om 5 uur vanochtend gestart. Dat lijkt vroeg, maar het is me goed bevallen. We hebben er nu al 10 rondjes opzitten en hoeven er nog maar twee. Dat is een lekker gevoel. Want het is toch wel zwaar, niet alleen in je benen. Ik ben best moe, maar het gaat goed.”

Patty (links) en Fenna

En dat blijkt. Ze loopt de laatste kilometer van het rondje samen met een van haar badmintonmaatjes. Die heeft extra ondersteuning nodig. De badmintonster is niet gewend om hard te lopen, maar wilde Fenna steunen én sponsoren. Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

Na dit rondje spreek ik Patty. Zij vertelt: “Deze actie doen we als training voor de Roparun en om al wat geld voor de Roparun op te halen. Zo is het een goede actie. We hebben dit bedacht als variant op een loop die we elders zagen. Wij hebben het onszelf iets makkelijker gemaakt door 12 keer 5 kilometer te lopen. En dan iedere keer op het hele uur te vertrekken. Zo hebben we een half uur om uit te rusten.”

Saskia, teamcaptain van Roparun team 105 is trots op de dames.
“Het is een mooie actie en je ziet dat de dames en anderen zich enorm inzetten. Het mooie weer helpt ons ook. En we zien zo ook nog verborgen talenten.” Hoezo? “Menno, een fietser in ons team, heeft gewoon de eerste 9 rondes meegelopen.”

Hoe voelen de dames zich nu, terwijl ze nog 2 rondes te gaan hebben? Patty en Fenna: “We worden gedragen door de mensen die meelopen en fietsen. Zo gaaf!”

De eindopbrengst was € 536!

Helma van den Berg

De Roparun vindt plaats van 4 t/m 6 juni 2022.