Remon de Klerk, vertrouwd gezicht op de club, stopt met zijn activiteiten voor HRR. Op 28 december klinkt voor het laatst zijn enthousiaste ‘en nog een tempootje er bovenop’. We laten Remon gelukkig niet gaan zonder een afscheidsinterview.

Trainer, actief in het bestuur, het coördineren van de 1 van de 4 wedstrijden. Je was bij vele activiteiten betrokken. Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren?
De club is een tweede thuis geworden, waar je vrienden tegenkomt, hard mee werkt en na afloop een gezellig drankje doet.

Waar haalde je het meest plezier uit?
Er zijn veel dingen waar ik plezier uit haalde. Het is geweldig om na het organiseren te zien dat een wedstrijd goed verloopt en dat mensen op de club blijven hangen en zien dat ze het naar hun zin hebben. Training geven en merken dat eigenzinnige lopers gewoon naar je luisteren. Groeien: te laat doorhebben dat er een wedstrijd georganiseerd moest worden en merken dat mensen begripvol zijn en hulp bieden om het event toch nog te laten slagen. Groeien 2: Je eigen ding doen bij het geven van training en merken dat bij jezelf blijven inderdaad de beste keuze is. Mijn set van goede herinneringen is op de club flink gegroeid.

Wat zijn je plannen na 28 december?
Ik ga weer salsatrainingen volgen. Nu bij een Nederlandse goeroe. Daarnaast wil ik meer gaan racefietsen en misschien gaan zwemmen. Misschien ooit nog eens een triatlon… misschien.

Wat ga je het meest missen?
De mensen. Het is heerlijk om het terrein van de HRR op te lopen en iedereen weer te zien.

Blijf je aan HRR verbonden?
Voor nu sla ik even een andere route in. Weer even mijn horizon veranderen, andere dingen tegenkomen. Ik heb een trainerslicentie die ik niet wil laten verlopen, dus ik blijf lid. Als dat minder belangrijk wordt, word ik donateur. Maar het meest waarschijnlijk is, dat ik HRR ga missen en gewoon weer lekker terugkom.

Remon, bedankt voor je inzet voor HRR en dans ze op de salsa!

Tim Baas