Hague Road Runners

Bruggenloop 2018: hand in hand…

Het was nog even spannend. Na de afgelasting van vorig jaar wegens de sneeuwval vroeg ik me af: zou de DSW Bruggenloop dit jaar wel gewoon doorgaan? De dag ervoor waren er hevige windstoten geweest en was er in Scheveningen ook al een evenement afgelast. Maar ook: zouden mijn loopmaatjes op tijd hersteld zijn van griep, een pijnlijke voet en andere ongemakken?

Gelukkig begaf het oorspronkelijke groepje van 4 dames uit de groep van Frans zich op 9 december naar Rotterdam om de 15 kilometer en 6 bruggen te bedwingen. Onder betere weersomstandigheden dan verwacht, maar nog altijd koud, en volgens organisator Mario Kadiks waren we hoe dan ook helden: “De DSW Bruggenloop Rotterdam is een evenement voor bikkels. Echt Rotterdams. Het is een spel met de elementen. Vandaag met windkracht 4.”

En wat was het gaaf! Het indrukwekkende stadion van Feyenoord, 12.000 lopers maar toch een relaxte sfeer, de lange rij groene lichtjes langs de Rotterdamse skyline, de kerstbandjes langs de route, het kortstondige verfrissende miezerbuitje en het lopen over de Van Brienenoordbrug, die ik alleen van de files kende. (De Erasmusbrug zat er dit jaar niet bij.)Lopers groep Barbara

En… we nailed it! Sylvia, die voor het eerst de 15 km volbracht: “In twee jaar tijd ben ik van de 5 km bij de Dobbeloop naar deze 15 km gegaan, fantastisch!” En ook Els, Marjan en ik waren tevreden met de uitslag, want deze loop was toch ietsje pittiger dan de 15 van Wassenaar van oktober.

HRR was goed vertegenwoordigd: in ieder geval deden ook 9 lopers uit de groep van Barbara mee, maar we hebben er vast nog een aantal gemist.
Veel positieve reacties ook op Facebook. Men vindt het evenement erg goed georganiseerd en sfeervol. Hooguit kon de nieuwe startlocatie, de Piet Smitkade in plaats van het stadion, de lopers wat minder bekoren.
Together we beat the bridges, hand in hand kameraden… Vóór alles heb ik inderdaad genoten van het gezelschap van mijn groepsgenoten, met wie ik na afloop nog Belgische biertjes heb gedronken in café Pol, niet ver van station Blaak, dat ons met live muziek helemaal in kerststemming bracht. En op het moment dat ik dit schrijf, zou de sneeuw alsnog in aantocht zijn…

AftermovieAftermovie

Lucienne Heemskerk