The Hague Road Runners

Appie 10 jaar trainer

Na zijn actieve loopcarrière werd Albert Beekhuizen, alias Appie, 10 jaar geleden trainer.
Hij traint sindsdien het racing team, later wedstrijdgroep geheten. Een snelle groep van 17 mannen en 2 vrouwen.

Alhoewel de groep rebelse neigingen heeft, dwingt Appie respect af en wordt er naar hem geluisterd. Wijsheid komt met de jaren en hij is een van de oudsten van de groep. Met zijn Scheveningse tongval geeft hij luid en duidelijk instructies voor de training. Hij heeft zo’n geweldig richtingsgevoel dat de jongens steeds navragen waar ze nou links- of rechtsaf moeten. Typisch Appie om in een bos te zeggen “bij de dikke boom naar links”.

Onder de training is het “mondjes dicht” en serieus trainen. En hard getraind wordt er. Een van zijn gevleugelde uitspraken is: “Een mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest”.
Al heeft de groep ook lol tijdens het in- en uitlopen en in de herstelpauzes. Dan krijgt Appie een hoop onzin naar zijn hoofd, maar zijn motto is dan “een fatsoenlijk mens ken mij niet kwetsen”.

Appie geeft afwisselende trainingen op maandag, woensdag en zaterdag. Hij werkt met de Verheul-methode en een schema van drie opbouwweken, gevolgd door een rustweek. De methode gaat uit van dagelijks trainen, veel wedstrijden en extensieve intervallen.

Appie doet samen met de groep mee aan het Zorg & Zekerheid circuit. Hij coacht ons o.a. bij de CPC loop en de Royal Ten. Tijdens de CPC van 2018 heeft de groep veel persoonlijke records op de halve marathon verbeterd. Na afloop ervan gingen we dat spontaan vieren met een etentje.

Jaarlijks gaat Appie met zijn groep op trainingsweekend. We zijn de afgelopen jaren o.a. in Hoenderloo, Arnhem, Manchester en Herperduin geweest. Dat waren memorabele weekenden met fantastische trainingen in een mooie omgeving, uitjes, lekker eten & veel lol.

Voor zijn 10-jarig jubileum heeft Appie voor de groep mooie en comfortabele trainingskleding laten ontwerpen. Hij heeft deze aan de groep cadeau gedaan tegen een eigen bijdrage. We kunnen niet wachten totdat we weer samen met Appie en de groep in deze trainingskleding mogen trainen. We zijn heel blij met Appie als trainer en een goede trainer als hij houden we graag, het volgende decennium!

Namens de groep van Appie,
Sandra van den Berg