Hague Road Runners

Afdracht aan de Atletiekunie

AtletiekunieDe laatste tijd bereiken mij veel vragen hoe het zit met de afdracht aan de Atletiekunie.
Niet iedereen weet blijkbaar dat onze atletiekvereniging als geheel is aangesloten bij de Atletiekunie; dat is dus onze overkoepelende bond. Net als bijvoorbeeld elke voetbalclub is aangesloten bij de KNVB.

Behalve dat de Atletiekunie onze belangen behartigt (zoals trainersopleiding en -bijscholing en ook een verzekering tijdens de trainingen) zorgen zij vanzelfsprekend ook voor een klimaat dat de atletiek zowel in de breedte als aan de top bevordert. En ze zijn op hun beurt aangesloten bij NOC*NSF, die optimale sportomstandigheden voor iedereen in Nederland tracht te creëren.

Het is logisch en verplicht dat we daar allemaal aan bijdragen; dat is dit jaar € 17,45 per lid, ongeacht of je het hele jaar lid bent of pas later instroomt. Projectleden (beginnerscursus, CPC-trainingen) betalen wél een ander bedrag nl. € 6,75.

Geheel los daarvan staat de zgn. wedstrijdlicentie. Deze kan optioneel naast het gewone lidmaatschap genomen worden en geeft bijzondere rechten bij daartoe aangewezen wedstrijden zoals NK. Dit extra bedrag à € 23,55 is in z’n geheel bestemd voor de Atletiekunie.

Dit alles staat ook gespecificeerd op onze aanmeldingspagina maar daar kijk je misschien niet meer naar als je al lid bent, vandaar deze uitleg. Als je nog vragen hebt, stuur dan gerust een mailtje naar ledenadministratie@hagueroadrunners.nl.

Willem van Prooijen, ledenadministrateur

Aanmeldformulier