Trailgroep

HRR Trailrunning groepHou je meer van zand, gras, mos, aarde en het strand dan van straten en asfalt?
Heb je altijd wel eens in het donker dwars door Meijendel willen lopen?
Hou je van hardlopen, maar ben je het lopen over gebaande paden zat?

Dan is trailrunning misschien wat voor jou!

Sinds september 2013 kun je bij de HRR met deze discipline aan de slag. Trailrunning is geschikt voor alle niveaus, maar wel speciaal bedoeld voor avontuurlijk ingestelde mensen. Tijden zijn minder belangrijk; het gaat meer om duurvermogen en techniek. Hoe kun je het beste dalen, klimmen, over zand lopen, voorkomen dat je valt?

De trainingen worden gegeven door Pierre van Leeuwen, met Willem van Prooijen – die de groep oprichtte – als vervanger. Pierre kent alle trails (sporen, routes) in de wijde omgeving en houdt onderweg zorgvuldig de groep bij elkaar. Momenteel zijn er ongeveer 25 mensen die regelmatig komen.

Omdat trailrunning in alle opzichten alternatief is, worden de trainingen op de alternatieve dinsdagavond gegeven en ook op donderdagavond beide om 18:45 uur; verder op zaterdagochtend om 9:00 uur. Je kunt dus eventueel afwisselen met een andere, ‘gewone’ groep. Op dinsdag worden vooral techniek en snelheid geoefend, op donderdag is er een gevarieerde duurloop met veel heuvels en op zaterdag een lange duurloop.

Vaak zijn er uitstapjes naar trailwedstrijden, o.a. op de Veluwe, in de Ardennen en soms zelfs in berggebieden. In de donkere maanden laten we ons niet naar de bewoonde wereld terugdringen maar duiken we juist dieper het donker in: met een hoofdlamp op gaat er een heel nieuwe wereld voor je open.

Benieuwd? Kom gewoon naar een van de trainingen – in de wintermaanden dus wel met een hoofdlamp! – of neem voor meer informatie contact op met Pierre van Leeuwen via 06-10414985, pierrevanleeuwen@kpnmail.nl of met Willem van Prooijen via 06-53279426, prooijen@me.com.

 

Trailrunners in actie

Trainer Pierre van Leeuwen, groepsoprichter Willem van Prooijen en trailrunster Marike Korterink.
Foto: Frans Martens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *