The Hague Road Runners

Ervaringen Hague CPC Runners

  Waarom meedoen met CPCgroepen?  Wat vind je leuk aan de
CPC-groepen
Wat zijn de vervelende/moeilijke kanten van het
trainen?
Wat
gebeurde er vandaag of bij eerdere trainingen dat bijzonder voor je was?

2013

 .
Yvonne Pels Consultant/Projectmanager 44 jaar; 10 km; trainers: Hans/Noor Op aanbevelen van Hans Zuurmond, omdat ik de CPC een keer wilde lopen. Sociale contacten, goede begeleiding, gezelligheid. Continuïteit. Saamhorigheid is leuk en bijzonder. Zaterdagochtend mag ook om 10.00 uur beginnen.
Hans Vetter Financial controler 28 jaar; 10 km; trainers: Sylvia/Hans/Noor/Ruud Ik wilde graag in een groep trainen ipv in mijn eentje. Veel gezelliger en ik haak minder snel af. Gezelligheid, saamhorigheid, en eenheid. Leuke trainers. Tijden. 19.00 uur is soms lastig te halen op woensdag. Bijzonder dat het lopen zo makkelijk gaat en leuk is!
Katalijn Werkzoekend consultant 35 jaar; 10 km; trainers: Sylvia/Hans/Noor/Ruud Conditie opbouwen; wilde een keer leren lopen. Gezellig. Advies. Een doel stellen & halen. Kleine pijntjes her en der, angst een echte blessure te krijgen. Prachtige natuur, Veel sympathiek advies.
Lieke Verschueren Lerares basisschool 28 jaar; 10 km; trainers: Sylvia/Hans/Noortje/ Ruud Via Noortje ben ik bekend geraakt met de club. Ik wilde graag voor de 10 km trainen. De gezelligheid, fijne trainingstijden, goede opbouw van trainingen. Leuke trainers. De saamhorigheid in de groep. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten.
Edith Buys PA 50 jaar; 5 km; trainers: Georgette/Gerard/Ruud Conditie. Gezelliger dan alleen en de stok achter de deur. Opbouwen van conditie (gaat naar mijn gevoel te langzaam. Maar ben ongeduldig [?]). Merk dat eindelijk de longinhoud verbeterd.
Christian Khoun — 51 jaar; 5 km; trainers: Georgette/Gerard/Ruud Wil graag de 5 km CPC kunnen lopen. Gezelligheid, teamspirit, goede trainers. Trainingstijden zijn soms lastig in een druk werkschema. Heerlijk gelopen in een besneeuwd Meijendel park.
Lydia Voakamp Huisarts 47 jaar; 5 km; trainers: Georgette/Gerard/Ruud Had de beginnersgroep al gedaan, wilde graag door voor de CPC. Gezellig, lekker buiten, stok achter de deur, humor Georgette. Mij op woensdagavond ertoe zetten om te gaan als ik moe en koud ben; 3e training lukt niet door andere (sport-)activiteiten. We kwamen een jong hert tegen, dat uit angst in de struiken bleef liggen. Dierenambu is gebeld. Mooi besneeuwd landschap. Lopen ging lekker.
Omar Lopez Vliegtuig ingenieur 28 jaar; 5 km; trainers: Georgette/Gerard (zat); Ruud/Robert Ik liep al jaren met de intentie om iets aan sport te  doen. In ieder geval om in beweging te komen. Afgelopen jaar zag ik een vriendin de 5 km lopen (CPC) en had voorgenomen “het jaar daarop” mee te doen, want het leek mij leuk. ‘k Heb me daarvoor ook aangemeld met de bedoeling de CPC 5 km te lopen. De groepen komen bij elkaar met een gezamenlijk doel. Trainen voor je afstand. Tijdens de trainingen wordt je bijgebracht wat belangrijk is, waar je op moet letten, hoe je je goed kan voorbereiden om je doel te behalen. En daarnaast, het sociale karakter van de groep: samen uit, samen thuis. (dus stofzuigen), gezelligheid op de club (vooraf en achteraf) en begaanheid van de groepsleden met elkaar, ervaringen delen over loopgeschiedenis, blessures waar je medeloper mee te maken heeft gehad. Desondanks dat ieder op zijn of haar eigen tempo traint vorm je toch een eenheid. Tot nu toe moet ik zeggen dat het erg mee valt met de trainingen. Lichamelijk gaat het prima. Ik merk wel dat ik me soms een beetje in moet houden. M’n geest wil dan niks anders dan: “gáán!”, maar als beginnende loper is het niet altijd verstandig ‘vol gas’ te gaan. Je moet het opbouwen zodat je lichaam tijd heeft om aan te passen en te herstellen. Dat botst wel eens. We liepen vandaag (19 januari 2013) in Meijendel. Langs het hek hoorde ik “iemand” schreeuwen / roepen. Het klonk panisch. Later bleek het een klein hert te zijn die van onze aanwezigheid schrok en in paniek probeerde te vluchten. Het dier liep vlak langs me heen en dook in een struik om te schuilen. Dat was op de heenweg. Op de terugweg lag het beestje nog steeds te schuilen. Snel een foto gemaakt en toch gebeld met de dierenambulance. Super leuk, zo samen in de natuur lopen.
Suzanne Danen 21 km Ik wil de halve marathon lopen en dacht dat ik niet in mijn eentje kon trainen en dat het beter en gezelliger is om met een groep te trainen. De groep, de gezelligheid en zien dat je steeds beter wordt. De eerste 10-20 minuten van de training. Dat ik 17 kilometer in de sneeuw heb gelopen met de sneeuw op je wimpers. We hebben drie reeën gespot. Weer of geen weer, de trainers trekken je er doorheen.
Roeland van Wezel Sales Director;43 jaar;21 km;trainers: Marty/Jaap Jaarlijks terugkerende training. Collectief trainen, goede begeleiding en leuke atmosfeer. Je eigen tempo blijven lopen. Altijd kans op een blessure. Schitterende besneeuwde duinen, alsof je op wintersport bent om de hoek 🙂
Monique Klok Creditmanager;43 jaar;21 km;Trainers: Marty/Jaap Doel 21 km CPC. Hulp om dit doel te bereiken. Gezellig met elkaar te lopen. Motivatie. Hulp bij training. Zaterdagmorgen opstaan 🙂 Drie keer een ree gezien. De ervaring van woensdag twee weken geleden, ’s-Avonds in het donker door  duinen en sneeuw, geweldige ervaring.
Tamarah Andriessen Jurist;26 jaar;21 km;Trainers: Marty/Jaap Om de CPC op een goede manier uit te kunnen lopen. Gezelligheid tijdens het lopen, Goede stok achter de deur om te blijven trainen. Geen enkele, als je eenmaal loopt is het heerlijk! Vandaag zagen we drie reetjes vlakbij de besneeuwde weg oversteken.
Anne v.d. Schalk Projectmanager;21 km;Trainers: Marty/Jaap Om te kunnen trainen voor de CPC. Hartstikke leuk. Alleen had ik nooit zo een leuke en gevarieerde training gedaan. Je moet doorzetten, maar doordat je met een groep bent gaat dat een stuk makkelijker. Ik heb nog nooit in de sneeuw gelopen en ook nooit eerder 17 kilometer. Mijn dag kan niet meer kapot

2012

Jacqueline, diabetesverpleegkundige, 50 jaar, 10 km, trainers: Hans/Noor/Willem-Jan Goede begeleiding, intervaltrainingen en gezelligheid. Goede begeleiders. Sportieve en goede mentaliteit. Lotgenoten. Discipline op te brengen om iedere week te gaan. Voldaan gevoel dat je het goed volbracht hebt.
Monique Dijkhuizen, zelfstandig ondernemer, 43 jaar, 21 km, trainers: Bert/Ruud We doen al jaren mee. Het is gezellig en in de trainingen kun je je optrekken aan de rest. In korte tijd wordt je klaargestoomd voor een lange afstand. De natuur in de duinen is heel mooi om de duurlopen te doen. Je bed uitkomen op zaterdagochtend! Een paar weken gelden deed ik de Afstands Verkenningsloop (AVL) en na ongeveer 45 minuten zag ik twee reeën uit het bos komen hollen!
Koen Huijbens, student 4VWO, 15 jaar, 5 km, trainers: Georgette/Gerard/Brigitte Leuk! Lekker gezellig in groepen lopen. Het is leuk trainen. Het is erg gezellig en de trainers zijn erg enthousiast. We lopen met bijna elk weerstype. We liepen van de paden af (off-road)
Karen Hasselman, 35 jaar, 5 km, trainers: Georgette/Gerard/Brigitte In mijn eentje lopen was zo ongezellig! De begeleiding – voor zo’n enthousiaste wervelwind als Georgette kom ik graag mijn bed uit. Dank! Luisteren! Altijd de neiging een sprintje te trekken…. Oude bekenden ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt 🙂
GerryAnne Vleming, 5 km, trainers: Georgette/Gerard/Brigitte Om mijn conditie op te bouwen en niet na de eerste bocht aan de verleiding toe te kunnen geven om weer naar huis te gaan: grouppressure optimaforma Het samenwerken voor hetzelfde doel en elkaar – onder het genot van een gezellig praatje – oppeppen. Eigenlijk alleen jezelf motiveren als het regent (sneeuw vind ik geen enkel probleem maar aan
nat worden heb ik een grondige hekel!).
Eigenlijk moet ik altijd weer lachen om de sociale instructies van Georgette en hebben we vandaag weer iets nieuws geleerd: sociaal ventileren!
Ingeborg Houtman, beleidsmedewerker Bureau Architectenregister, 43 jaar, 10 km, trainers: Hans/Noor/Willem-Jan Sinds 2004 loop ik met de CPC-groep mee. Een jaar overgeslagen. Het is leuk om gezamenlijk naar een einddoel te trainen. Gezelligheid en stimulans om nét iets harder te trainen dan je zelfstandig zou doen. Het is lastig om niet té hard te trainen. Om dat te voorkomen gebruik ik een hartslagmeter. Het
trainen in de sneeuw op een donderdagavond door Meijendel was héél mooi. Verse sneeuw, geen wind, muisstil….
Lonneke Smeets, ambtenaar, 34 jaar, 10 km, trainers: Hans/Noor/Willem-Jan Al voor de 7-de keer loop ik mee met de ZOT! Nog steeds leuk. Heerlijk ontspannen door de duinen struinen + sneller gaan lopen. Relaxed, beter tijdstip (09.30u i.p.v. 09.00u), gezellig, kletsen en toch doorlopen. Thuis ook lopen….. (helemaal wanneer het regent!). Meest bijzondere: lopen door de sneeuw een paar weken voor Kerst. Heerlijk door verse sneeuw gelopen. Prachtig!!! D;at was het meest bijzondere. Foto’s gemaakt, Kerstplaatjes!!
Nico Kruijskamp, medewerker technische dienstverlening, 21 km, trainers: Pascal/Ruud/Sylvia Omdat ik het leuk vind. De mensen waarmee je loopt. Als het slecht weer is! Het lopen in Meijendel als het sneeuwt.
Alexander Boogers, advocaat, 30 jaar, 21 km, Pascal (trainer) De beste training voor de CPC. Een leuke groep mensen met een gelijkwaardig
loopniveau.
Met een groep blijk ik veel beter
op tempo dan wanneer ik in m’n eentje train
De laatste kilometers M’n eerste training ging aanzienlijk beter dan vorig jaar!
Sander Rooijakkers, 26 jaar, 21 km, Pascal/Marty (trainers) Mijn tijd verbeteren op de CPC. Wil onder de 1.30 lopen De gemoedelijke sfeer Zaterdagochtend opstaan. En op maandag zelf trainen,… met een groep is toch gezelliger Vorige week donderdag en zaterdag in de sneeuw gelopen door de duinen. Blijft een heerlijk gevoel en prachtig gezicht
Kees de Kievith , netwerkbeheer GDH, 43, 21 km Voor de stok achter de deur De prachtige omgeving De eerste vijf minuten jezelf op gang brengen Ik loop nu nog maar een paar weken, daarom word ik nog steeds gewezen wat nog beter kan of wat fout gaat. Die aanwijzingen maken het allemaal er
leuk.
Paul Pegels, Hoofd Bedrijfsvoering/controller Ministerie, 45 jaar, 21 km, Pascal (trainer) Gezelligheid, goede trainers, loopschema Gezellig in een groep trainen met
gezamenlijk doel
Maandag alleen moeten trainen Vorige week heerlijk in de maagdelijke sneeuw in Meijendel gelopen.