The Hague Road Runners

Ervaringen beginnerscursus

beginnersgroep2011De anti-loopband hardloop groep
Door: Natalie Moreno Robles

Onder leiding van Robert Ficker, Jan Baelde, Ben van Kan en Marlene du Toit is in september de Beginnerscursus weer van start gegaan. Na een maand zijn de deelnemers nog steeds enthousiast en lopen ze op woensdagavond en zondagochtend met plezier. Na een zonnige zondagochtend in oktober, mocht ik ze even aan de tand voelen over de training.

Waarom hebben jullie je opgegeven?

Jezelf motiveren om te gaan lopen is een stuk lastiger om alleen te doen dan in een groep. Het lukt dan gewoon niet om te lopen, omdat je zelf allemaal excuses gaat verzinnen. Dit zijn ongeveer de woorden van Lieke, Albert en Bert-Jan.

De reden dat Shirley-Jane Jasper, Annemieke, Angelique, Harinder en bovengenoemde voor The Hague Road Runners hebben gekozen, is de prachtige omgeving waarin het clubhuis ligt. Het lopen in de mooie duinen, de groene bossen en het langgerekte strand. Dat is echt een pluspunt van de HRR.

Wat is jullie doel?

De doelen die men zichzelf heeft gesteld zijn meer divers. Het algemene doel van de Beginnerscursus is 30 minuten aaneengesloten kunnen hardlopen. Maar anderen hebben een hoger doel bijvoorbeeld een halve marathon kunnen lopen in maart op de CPC (Shirley-Jane en Jasper) , de 10 kilometer lopen op de CPC (Marjan, Angelique, Harinder, Albert en Bert-Jan) of zelfs meedoen aan de Roparun; doel van Lieke (op de lange termijn).

Anderen willen meer werken aan hun algemene conditie of zoals Annemieke het aangeeft: “ Ik wil niet meer hijgend aankomen bij de tram als ik een sprintje heb getrokken en de trap op kunnen rennen zonder te zweten”.

Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?

Het is een hele leuke groep met fantastische trainers. Er is geen sprake van bootcamp, maar omdat je met z’n allen bent, word je wel uitgedaagd. De motivatie in en met de groep is groot. De groep was zo groot, dat de trainers deze in drieën hebben verdeeld. Doordat de groepen nu kleiner zijn, leer je elkaar een beetje kennen en dat is extra leuk vinden de geïnterviewden.

Ook kan het best pittig zijn, daar zijn Annemieke, Angelique en Harinder het over eens. En verrassend. Er is wel een trainingschema, maar de trainers pakken het zo aan, dat je elke keer toch weer voor een positieve verrassing staat. En de mannen die je op het strand ziet lopen met ontbloot bovenlijf, dat is een prettige bijkomstigheid, lachen de dames.  Doordat je met verschillende niveaus te maken hebt, is het fijn dat de snellen komen stofzuigen. Zo creëer je voor iedereen een goede training.

Jose zegt dat zij het ook zo leuk vindt, omdat je gewoon leert denken dat je het lopen wel kan en daardoor gaat het ook. Als laatste voegen Albert en Bert-Jan aan dat het lopen in de sportschool niet motiverend voor ze was. Nee, ze houden, net als alle HRR-leden van de natuur. “ Zeg Robert; kunnen we de groep niet omdopen tot Anti-loopband-hardloopgroep?” vraagt Albert.

Missen jullie nog wat in de trainingen?
Annemieke, Angelique en Harinder in koor: een training op hoge hakken, dan kunnen we op de PC in Amsterdam de stiletto-loop winnen. Naast de naamsomdoping vraag zal Robert, de trainer, dit ook in overweging nemen.

Iedere deelnemer bedankt de trainers voor hun inspiratie, motivatie en de training. Ze gaan met volle moed hun uitdaging van 30 minuten achter elkaar hardlopen aan en ik weet zeker dat het iedereen lukt. Succes!