Trailrungroep dinsdagavond

trail-running-schoenen

De trailgroep is ondertussen een vaste waarde voor onze vereniging. Lees er alles over op de volgende pagina.

De TC en ik hebben het plan in september te starten met een nieuwe clubactiviteit en wel het trailrunnen. Zo min mogelijk verharde paden en al helemaal niet over de weg. We willen dit net als de gewone trainingen op een avond doen, dus straks in de winter wordt dat in het donker! En ook willen we wel eens van de gewone paadjes afwijken om lekker steile hellingen te beklimmen en weer af te dalen.
Op de wedstrijdkalender staan tegenwoordig ettelijke trailruns in o.a. Limburg en de Ardennen. Een flink aantal clubleden gaat daar trouwens al regelmatig heen. We kunnen afspreken onze trainingen op één of meer daarvan te richten.
Om het mogelijk te maken deze training desgewenst naast je andere trainingen te doen hebben we gekozen voor een alternatieve avond: de dinsdag. Het is niet het idee om er een zware training van te maken. Een groot deel van de lol zal bestaan uit het in het donker door de duinen te rennen. Dat neemt niet weg dat we ook aandacht aan techniek willen besteden.
Daar is wel extra uitrusting voor nodig. Een hoofdlamp is vereist en trailschoenen met sterk geprofileerde zolen zijn, vooral als het modderig is, wenselijk.
We willen beginnen in september als het nog licht is. De eerste avond zal zijn dinsdag 10 sept. a.s., gewone tijd om 18:45.
Het geheel moet gezien worden als proef. Begin 2014 willen we kijken of er genoeg animo is om ermee door te gaan. De voorzieningen op de club zullen voorlopig beperkt zijn: de bar zal alleen koffie, thee en drankjes serveren en er zullen geen barkaarten worden verkocht m.a.w. die dien je op een andere avond te kopen. En last but not least: er is nog niet meteen een gediplomeerde trainer beschikbaar. Natuurlijk is dit op termijn wel een vereiste maar de TC wil eerst kijken of het een succes wordt.
Als je je wilt opgeven of als je eerst nog vragen hebt, mail dan svp naar prooijen@me.com. Maar je mag ook zonder meer komen!

Willem van Prooijen