The Royal Ten Virtual

The Royal Ten Virtual

Haagse hardloopklassieker gaat virtueel
13 mei tot en met 30 mei

Foto: Frans Martens

Goed nieuws: The Royal Ten gaat door! In een bijzondere vorm. Deelname is namelijk virtueel.

“Eindelijk een wedstrijd!”, geeft Gert Masschelein (voorzitter organisatie) aan. Uit een enquête bleek dat er onder hardlopers behoefte was aan een wedstrijdelement. Vera Papilaja (communicatie organisatie) hoopt op een ‘plezierige loop’ voor iedereen. “Lekker chill!”

Unieke editie
In goede samenwerking met VirtueelNL is deze unieke loopvorm bedacht. De organisatie van The Royal Ten geeft de credits aan hen en is blij met hun expertise.

Foto: Frans Martens

Virtueel hardlopen: supersimpel
Wat is virtueel hardlopen nu eigenlijk? “Lekker in je eigen tijd, in jouw buurt, op je eigen tempo, samen of gewoon alleen,” vertellen Gert en Vera.

Vera benadrukt dat meedoen ‘supersimpel is’. Je schrijft je in, loopt je race en houdt dit bij met tracker-app of een sporthorloge, je uploadt een screenshot van jouw race op VirtueelNL en je wordt ingedeeld in het klassement.

Races
Er zijn drie races: de 2Samen Virtual Kidsrun 1,5k, de APM Terminals Virtual 5k en de APM Terminals Virtual 10k.

Je kunt deelnemen van donderdag 13 mei tot en met zondag 30 mei.
Inschrijven gaat via de website van VirtueelNL


Beatrixkwartier

Deelnemers bepalen dus zelf het parcours. Voor de trouwe lopers van The Royal Ten zijn er de officiële routes 5k en 10k van de editie 2019. Kortom: het bekende rondje in het Beatrixkwartier.

Kidsrun
Samen met kinderopvang 2Samen heeft de organisatie tien kidsroutes door heel Den Haag uitgezet. Zoals in het Haagse Bos, het Zuiderpark, de Scheveningse Bosjes en in Oostduinen.

Klik op de afbeelding voor een video van de medaille.

Medaille
Iedere deelnemer krijgt een unieke medaille. “Met glitters”, vertelt Vera enthousiast. De medaille is bedacht door VirtueelNL.

Social media
Deel je race op social media zoals Instagram en Facebook. Gebruik #royaltenvirtual en wees zo creatief mogelijk!

Van Oranje
The Royal Ten is een initiatief vanuit The Hague Road Runners. De eerste editie was in 1997. Het parcours komt langs Paleis Huis Ten Bosch. Vandaar de koninklijke naam en de oranje getinte kleuren. Wie weet doet ene W.A. van Buren mee…

Tim Baas