Pieter de Graaf overleden

Pieter de Graaf overleden

Trainer Pieter de Graaf en de fotograaf van de verenigingIn memoriam – Pieter de Graaf

Vorige week hebben wij gehoord dat na een ziekbed Pieter de Graaf is overleden. Pieter was 31 jaar een gewaardeerd lid van onze vereniging. Hij was meer dan 25 jaar trainer. Dat jubileum heeft hij met zijn groep gevierd. In een artikel uit een clubblad in 2001 wordt hij geroemd als ‘een kwaliteitstrainer pur sang’ . Mensen bleven hem vaak jaren trouw. Sfeer in de groep stond bij hem centraal en hij stond zelf niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Begonnen als wedstrijdgroep, werden de tijden langzamerhand steeds minder snel. Dat had meer met de leeftijd van de groepsleden te maken dan de kwaliteit van de trainingen. Pieter stond regelmatig aan de kant van wedstrijden om clubleden aan te moedigen en soms maakte hij ook foto’s.

Op zijn 70ste stopte hij met training geven en raakte hij na verloop van tijd de binding met de club kwijt. Dat neemt niet weg dat vele trouwe leden nog een warm plekje hebben voor Pieter en dat hij zal worden gemist. Wij wensen zijn naasten en familieleden sterkte met het afscheid.

Peter van Leeuwen

2 Comments

  1. Niet rekken, maar hoeken!
    Pieter’s trainingen waren een unieke mix van droge humor en de diepere geheimen van de loopsport. Hij leerder ons de pincipes van het hoeken van Tjitte Kamminga. De nodige persoonlijke records werden gebroken. En wereldproblemen opgelost tijdens de rondjes op het wasbord in Meijendael. We missen hem!

    Dave Boselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *