Ondanks afgelasting CPC gaat Mirja door (3)

Ondanks afgelasting CPC gaat Mirja door (3)

De anti-climax was behoorlijk, zegt Mirja Baneke (45). In januari begon ze bij de HRR met de voorbereiding van de CPC, maar door slecht weer ging de wedstrijd niet door. Maar Mirja laat zich niet uit het veld slaan.

Was je er klaar voor?
Dat kun je wel zeggen. Ik moest en zou de 10 kilometer gaan lopen. Want daar werk je gewoon naartoe. Een paar dagen terug lag ik nog met griep in bed maar ik was vastbesloten om te gaan, al moest ik gaan wandelen. En dan krijg je dit. Dat is toch wel een hele grote domper. Er waren op het laatst wel wat berichten over slecht weer, maar je verwacht toch niet dat het niet doorgaat. Dat is dan wel een wrede gewaarwording.

Hoe ben je de zondag doorgekomen?
We zijn met de groep in de ochtend toch gaan lopen en hebben een deel van het parcours gedaan. Het was wat winderig en soms erg nat, maar het was het zeker te doen. En het ging best aardig. Het is wel jammer dat ik nu nog steeds niet weet hoe het is om een wedstrijd te lopen. Dat had ik wel graag willen meemaken. Ik heb me maar gelijk ingeschreven voor de Royal 10 dit jaar en wil nog wat andere loopjes gaan doen.

Dus je gaat door met hardlopen?
Ik heb besloten om bij de HRR te blijven en lid te worden. Ik heb de twee maanden training voor de CPC erg leuk gevonden. Alles bij elkaar was de voorbereiding prima en de sfeer in de groep is uitstekend. Dat is veel leuker dan in mijn eentje een hardloopschema van internet af te werken. En nu maar hopen dat de CPC van volgend jaar wel doorgaat, dan kan ik tenminste revanche nemen. (sst)

Lees ook:
Nog een maand voor de CPC: Mirja heeft de smaak te pakken (2)
Van sprint naar duurloop: Mirja doet mee met de CPC (1)