Nog een maand voor de CPC: Mirja heeft de smaak te pakken (2)

Nog een maand voor de CPC: Mirja heeft de smaak te pakken (2)

Mirja Baneke (45) is vorig jaar begonnen met de voorbereiding van de CPC (10 km). Ze doet mee aan de trainingen die door de HRR worden georganiseerd. We volgen Mirja tot aan de CPC op 10 maart.

Hoe lopen de voorbereidingen?
Het gaat steeds beter. Vorig jaar heb ik na de zomer de beginnersgroep gedaan. Ik heb me daarna goed laten adviseren over hoe verder. Er waren diverse trainersgroepen waar ik me dit jaar bij kon aansluiten, en uiteindelijk is het die van Ben van Kan geworden. Op maandag en zaterdag train ik nu bij hem, op woensdag doe ik mee met de groep van Ed Reinicke omdat dat beter uitkomt. We maken nu al soms afstanden van 10 kilometer, dus het begint te komen. Nu maar hopen dat 10 maart een mooie tijd oplevert. Ik hoop nog steeds dat ik binnen het uur binnen ben.

Hoe ervaar je de trainingen tot nu toe?
In principe loop ik nu drie keer in de week. Dat vind ik soms best wel zwaar, maar het dient wel een nobel doel. Hopelijk wordt het dan op 10 maart geen martelgang en loop ik de 10 kilometer zonder al te veel moeite uit. Ik heb het zelf idee dat ik wel vooruit ga. Dat komt denk ik ook omdat de sfeer in de groep heel goed is. Het is gezellig, men is heel belangstellend, het voelt als een warm bad, dus dus motiveert enorm. Ik begin ook steeds meer te wennen aan duurloop. De krachtsexplosies die ik eerst nog wel had worden nu gelukkig minder.

Al enig idee wat je na 10 maart gaat doen?
Ik ben nu geen lid van HRR maar ben wel van plan dat te worden. Ik heb de smaak te pakken, dus dit riekt naar meer. Ik weet niet of ik na 10 maart drie keer in de week ga volhouden, maar twee keer is toch ook heel mooi!

Lees ook: Van sprint tot duurloop: Mirja doet mee met de CPC (1)